Mπορεί το φετινό Πάσχα να θυμίσει έντονα το περσινό και καθόλου αυτά των προηγούμενων ετών, αλλά μιας και είναι «χρονιάρες» μέρες – που λέει και ο λαός – και μιας και οι μετακινήσεις και οι βόλτες απαγορεύονται, ένα μόνο πράγμα μας μένει να κάνουμε: Να φάμε! Κουλουράκια, σοκολατένια αυγά και τσουρέκια έχουν την τιμητική τους και φυσικά καταναλώνονται με μανία από όλους εμάς τους ταλαιπωρημένους και απογοητευμένους πολίτες που ακόμη ένα Πάσχα θα το περάσουμε στα σπίτια.

Και αν για τα κουλουράκια και τα σοκολατένια αυγά οι απόψεις διίστανται, στο κεφάλαιο τσουρέκι τα πράγματα είναι πιο απλά και συγκεκριμένα: Αρέσει σε όλους!

Και αν για τα κουλουράκια και τα σοκολατένια αυγά οι απόψεις διίστανται, στο κεφάλαιο τσουρέκι τα πράγματα είναι πιο απλά και συγκεκριμένα: Αρέσει σε όλους!

Είτε είναι σκέτο, είτε έχει σοκολάτα, είτε το βουτήξεις στον καφέ ή το γάλα, το τσουρέκι θα σου θυμίζει πάντα το Πάσχα των παιδικών σου χρόνων, όταν δεν σε ενδιέφερε τίποτε άλλο, από το να μείνεις μακριά από το σχολείο, να παίξεις και φυσικά να πάρεις από τη νονά σου τη λαμπάδα που ζήτησες.

Και αφού τελικά το τσουρέκι είναι ο βασιλιάς του Πάσχα – από τα σνακ γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι στο κυρίως πιάτο κυριαρχεί το αρνί και η μαγειρίτσα – ψάξαμε, και έπειτα από ενδελεχή έρευνα, βρήκαμε τα καλύτερα τσουρέκια της Αθήνας, για εσένα που ψάχνεις πάντα νέες γευστικές συγκινήσεις και θέλεις να δώσεις στις φετινές γιορτές σου λίγη από τη χαμένη αίγλη των προηγούμενων ετών.

Lido

Δεν υπήρξε άνθρωπος – γνώστης του κεφαλαίου τσουρέκι – που να μην αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο. Πιστό στη δική του ιδιαίτερη συνταγή από το 1967, φτιάχνει ένα αφράτο όχι πολύ γλυκό τσουρέκι, που κυριολεκτικά σου «σπάει» τη μύτη. Άκρως δημοφιλές, όχι μόνο στη γειτονιά του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Διεύθυνση: Χρεμωνίδου 35, Παγκράτι

Aφοί Ασημακόπουλοι

Και αφού μιλήσαμε για παράδοση, ας πάμε αρκετά πίσω στο 1915, όταν οι αφοί Ασημακόπουλοι ξεκίνησαν την επιχείρησή τους ως γαλακτοπωλείο μιας και διέθεταν το δικό τους βουστάσιο! Το 1950 ήρθε η ώρα να μεταπηδήσουν στον χώρο της ζαχαροπλαστικής όπου και διέπρεψαν, ενώ ακόμα και σήμερα θεωρούνται από τους κορυφαίους στην Ελλάδα. Όπως ακριβώς όλες τους οι παρασκευές, έτσι και το τσουρέκι τους είναι αντάξιο της ιστορίας και της φήμης τους.

Χαριλάου Τρικούπη 82, Αθήνα

Βάρσος

Και από το κέντρο πάμε στον Βορρά και πιο συγκεκριμένα στην Κηφισιά. Εκεί λοιπόν, στην οδό Κασσαβέτη βρίσκεται το ζαχαροπλαστείο «Βάρσος» με συνεχή παρουσία τα τελευταία 118. Όσο για το τσουρέκι του, κάτοικοι από κάθε σημείο του λεκανοπεδίου καταφθάνουν για να το απολαύσουν. Μήπως να το δοκιμάσεις και εσύ;

Κασσαβέτη 5, Κηφισιά

Tα Γιούλια

Για ακόμη μία φορά οι πολίτικες γεύσεις κατακτούν τις γειτονιές της Αθήνας. Η συνταγή από τον παππού πέρασε στα παιδιά και στη συνέχεια στα εγγόνια, τα οποία πλέον φτιάχνουν ένα από τα πιο ξακουστά τσουρέκια της Αθήνας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Αλέκου Παναγούλη 74, Νέα Ιωνία

Εύη

Για πολλούς, ίσως το καλύτερο τσουρέκι της Αθήνας. Το ζαχαροπλαστείο Εύη βρίσκεται στα Ιλίσια και δέχεται θαυμαστές από όλη την Αθήνα. Άνθρωποι απλοί που το μόνο που θέλουν είναι να γευτούν κάτι υπέροχο, φρέσκο και νοσταλγικό. Γιατί το τσουρέκι της «Εύης» θα σου θυμίσει σίγουρα τα παιδικά σου χρόνια.

Ιλισίων 2 & Νυμφαίου 4, Ιλίσια

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτογραφία: varsos_kifisia_1892

TAGS