ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πού θα δοκιμάσεις την καλύτερη καριόκα της Αθήνας;

Η πιο διάσημη καριόκα της Ελλάδας ταξίδεψε από την Ξάνθη στη Γλυφάδα.

Πού θα δοκιμάσεις την καλύτερη καριόκα της Αθήνας;

Το ζαχαροπλαστείο Γ. Παπαπαρασκευάς, σήμα κατατεθέν της Ξάνθης, έχει έρθει και στην Αθήνα, τα τελευταία χρόνια.

Σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Γλυφάδας, στην οδό A. Παπανδρέου 13 & Λαζαρίδη, η τρίτη γενιά της οικογένειας Παπαπαρασκευά και των πρωτομαστόρων του που εκπροσωπείται από τον νεαρό Γιώργο Παπουτσόγλου, έχει αναλάβει να μεταφέρει την παράδοση και τις γλυκές του νοστιμιές και στην Αθήνα. Στις αποσκευές του το ζαχαροπλαστείο Παπαπαρασκευάς έχει τις μυστικές συνταγές της καριόκας, τουσαραγλί, του κουραμπιέ, του νουγκά, του «ανώμαλου» και πολλών άλλων γλυκών πειρασμών. Από το 1926 μέχρι σήμερα, το ζαχαροπλαστείο Παπαπαρασκευάς κατόρθωσε να συνδυάσει το όνομά του με την ποιότητα και τη νοστιμιά των γλυκών του.

Πού θα δοκιμάσεις την καλύτερη καριόκα της Αθήνας;
Στις αποσκευές του το ζαχαροπλαστείο Παπαπαρασκευάς έχει τις μυστικές συνταγές της καριόκας, τουσαραγλί, του κουραμπιέ, του νουγκά, του «ανώμαλου» και πολλών άλλων γλυκών πειρασμών. Από το 1926 μέχρι σήμερα, το ζαχαροπλαστείο Παπαπαρασκευάς κατόρθωσε να συνδυάσει το όνομά του με την ποιότητα και τη νοστιμιά των γλυκών του.

Η ιστορία του ζαχαροπλαστείου Παπαπαρασκευά

Το ζαχαροπλαστείο Παπαπαρασκευά ιδρύθηκε το 1926 από τον αείμνηστο Γεώργιο Παπαπαρασκευά , λειτουργεί μέχρι σήμερα και είναι το ζαχαροπλαστείο που έκανε γνωστή την Ξάνθη για τα γλυκά της.

Ο Γεώργιος Παπαπαρασκευάς γεννήθηκε το 1905 στις 40 Εκκλησιές της Ανατολικής Θράκης. Το 1922 έρχεται στην Ελλάδα και βρίσκει δουλειά στο καλύτερο τότε Ζαχαροπλαστείο της Ξάνθης, του Στογιαννίδη. Μετά από μερικές περιπλανήσεις σε Ζαχαροπλαστεία της Ξάνθης και αφού προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα που προκάλεσε η προσφυγιά άνοιξε το 1926 ένα δικό του Ζαχαροπλαστείο στην συνοικία των Δώδεκα αποστόλων και ξεκίνησε παρασκευάζοντας τα γλυκά που είχε μάθει (τρίγωνα κτλ.). Το 1933 μεταφέρει την επιχείρηση στην οδό Καβάλας, που είναι πιο πολυσύχναστη, σε κατάστημα παραπλεύρως του σημερινού. Το 1935 ανοίγει Ζαχαροπλαστείο στη θέση που είναι το σημερινό, που γρήγορα ξεχωρίζει για την ποιότητα των υλικών και την πρωτοτυπία.

Το 1960 ανακαινίζει το Ζαχαροπλαστείο, προσθέτει νέο όροφο, μεγαλώνει το εργαστήριο, φέρνει νέα μηχανήματα και συνεχίζει να δημιουργεί νέα είδη δικά του. Είναι ο πρώτος που καθιέρωσε το 1930 την καρίοκα ως γλύκισμα στην Ξάνθη και καθ’ επέκταση σ’ όλη την Ελλάδα, αφού βελτίωσε την ποιότητα της χρησιμοποιώντας αγνά υλικά. Ο Παπαπαρασκευάς πρώτος χρησιμοποίησε πρωτογενή υλικά αρίστης ποιότητας για την κατασκευή της καριόκας με αποτέλεσμα να παρουσιάσει την σημερινή καριόκα. Η συνταγή της σοκολάτας είναι αποκλειστικά δική του έμπνευση και ακόμα και σήμερα χρησιμοποιείται η ίδια σοκολάτα που παράγει η ίδια σοκολατοποιία αποκλειστικά για το ζαχαροπλαστείο. Επίσης τότε άρχισε να τυποποιεί παλιά παραδοσιακά γλυκά της πατρίδας του, όπως το σαραγλί, που για πρώτη φορά ξεκινά να πωλείται από εκείνον στο κατάστημα. Χορταστικό, με μπόλικα ψιλοτριμμένα καρύδια και τραγανό χειροποίητο φύλλο και σιροπιασμένο όσο πρέπει για να μη σε λιγώνει, το σαραγλί μέχρι και σήμερα αποτελεί έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές του ζαχαροπλαστείου σε όλη την Ελλάδα.

Με το πέρας των χρόνων εξακολουθεί να μένει πιστός στην αρχή του, που είναι η ποιότητα των υλικών. Πάντα ψάχνει να εξασφαλίσει τα καλλίτερα και τα αγνότερα υλικά, ανεξάρτητα από το κόστος. Παραμένει ένας δραστήριος και διορατικός επιχειρηματίας, σχολαστικός με την υγιεινή και την καθαριότητα και απόλυτος στις απόψεις του σχετικά με την διατήρηση της ποιότητας και της παράδοσης.

Η φήμη του καταστήματος φθάνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και πολλοί έρχονται στην Ξάνθη ειδικά για να αγοράσουν τα περίφημα γλυκά του. Έτσι ξεκινά και η φήμη της Ξάνθης ως η Πόλη των Γλυκών, καθώς νέα Ζαχαροπλαστεία ανοίγουν και προσπαθούν να μιμηθούν και να φτάσουν τη δική του ποιότητα.

Η φήμη του καταστήματος φθάνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και πολλοί έρχονται στην Ξάνθη ειδικά για να αγοράσουν τα περίφημα γλυκά του. Έτσι ξεκινά και η φήμη της Ξάνθης ως η Πόλη των Γλυκών, καθώς νέα Ζαχαροπλαστεία ανοίγουν και προσπαθούν να μιμηθούν και να φτάσουν τη δική του ποιότητα.

Η ξακουστή καριόκα

Μέσω της διάσημης καριόκας αλλά και του παραδοσιακού σαραγλί ο Παπαπαρασκευάς μεταφέρει χρόνια τώρα, τη γλύκα της πατρίδας του αφού αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί επισκέπτονται την Ξάνθη, μόνο και μόνο για να αγοράσουν τα περίφημα γλυκά του.

Το μυστικό του Μα φυσικά οι πρώτες ύλες. Τα αγνά υλικά, τα φρέσκα αυγά και το γάλα από την Ξάνθη, οι προσεκτικά διαλεγμένοι ξηροί καρποί από την Ορεινή Θράκη, το φρέσκο βούτυρο από κρέμα αιγοπρόβειου γάλακτος αλλά και η σοκολάτα της οικογένειας Παπαπαρασκευά, δίνουν στα γλυκά του βουτυρένια αρώματα αλλά και την αίσθηση του σπιτικού και του χειροποίητου. Όλα τα γλυκά παρασκευάζονται με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους διασφάλισης και πιστοποίησης προϊόντων, στο εργαστήριο των εγκαταστάσεών του στο Πετροχώρι Ξάνθης. Στο μοντέρνο ζαχαροπλαστείο Παπαπαρασκευά στη Γλυφάδα, μπορείτε να γευτείτε την αυθεντική καριόκα με την πραγματική γλυκόπικρη σοκολάτα και τα καρύδια που αποτελεί και ιδανική πρόταση για κεράσματα και δώρα. Το παραδοσιακό σιροπιαστό σαραγλί με ψιλοτριμμένα καρύδια και τραγανό φύλλο φτιαγμένο στο χέρι, μυρίζει φρέσκο βούτυρο! Ο κουραμπιές του Παπαπαρασκευά δεν σταματάει να τρώγεται ούτε και τον Αύγουστο. Η πλούσια γεύση του χειροποίητου φρέσκου βουτύρου τον καθιστά απλώς ξεχωριστό.

Το λαχταριστό «ανώμαλο» βραχάκι σοκολάτας με καραμελωμένα αμύγδαλα και το αρωματικό νουγκά με τη λευκή μαστιχωτή πάστα συμπληρώνουν τα ονομαστά γλυκά του Παπαπαρασκευά.
Στην κατηγορία σιροπιαστά γλυκά ο Παπαπαρασκευάς δικαίως κατέχει τα πρωτεία αφού στο νέο του χώρο μπορείτε να βρείτε εκτός από το περίφημο σαραγλί, σαραγλί κιλού, εκμέκ κανταίφι, μπακλαβά αλλά και κορμό και αμυγδαλωτά.

Στο ζαχαροπλαστείο Παπαρασκευάς στη Γλυφάδα μπορείτε να παραγγείλετε τούρτες και γλυκά για όλες τις περιστάσεις με την υπογραφή της ποιότητας των εξαίρετων πρώτων υλών και της παράδοσης του ονόματος Παπαπαρασκευά.


Info

Α. Παπανδρέου 13 & Λαζαρίδη, Γλυφάδα, τηλ: 210 8980220
Κάθε μέρα ανοικτά 08:30 - 22:30
www. papaparaskevas.gr

Read Next

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

Περισσότερα από

Life

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.