Ακόμα κι αν ο ανανάς είναι διαθέσιμος όλο το χρόνο, η γλυκιά ακμή του είναι από τον Μάρτιο έως τον Ιούλιο -αυτή τη στιγμή που μιλάμε δηλαδή. Το «σκάλισμα» αυτού του φαινομενικά αλεξίσφαιρου φρούτου δε χρειάζεται κόπο, αλλά -όπως όλα τα πράγματα- τρόπο. Δείτε βήμα-βήμα πως θα καθαρίσετε και θα κόψετε τον ανανά και δε θα αγοράσετε ξανά κονσέρβα.
Βήμα 1ο: Με ένα μαχαίρι κόβουμε το πάνω μέρος
Βήμα 2ο: Κόβουμε και το πίσω μέρος
Βήμα 3ο: Αφαιρούμε τον εξωτερικό φλοιό (που μοιάζει με δράκο) κόβοντάς τον με ένα μαχαίρι από πάνω προς τα κάτω
Βήμα 4ο: Ο ανανάς είναι "γυμνός"
Βήμα 5ο: Τον τεμαχίζουμε σε ίσες φέτες
Βήμα 6ο: Κόβουμε το εσωτερικό (την καρδιά) της κάθε φέτας με το μαχαίρι
Βήμα 7ο: Αφαιρούμε την καρδιά της κάθε φέτας και ο ανανάς μένει σαν ένα στρογγυλό ντόνατ
Βήμα 8ο: Κόβουμε σε κυβάκια τον στρογγυλό ανανά
Βήμα 9ο: Συνεχίζουμε να κόβουμε σε κυβάκια τον στρογγυλό ανανά
Βήμα 10ο: Ο ανανάς μας έχει κοπεί και είναι έτοιμος να μπει σε μια όμορφη και δροσερή φρουτοσαλάτα