Για το σιρόπι:
750 γραμμάρια νερό
500 γραμμάρια ζάχαρη
1 πορτοκάλι
Για τη ζύμη:
250 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια ηλιέλαιο
125 γραμμάρια γάλα
180 γραμμάτια γιαούρτι
5 γραμμάρια baking powder
5 γραμμάρια σόδα
1 στικ βανίλιας
180 γραμμάρια αυγά
300 γραμμάρια πούλπα πορτοκαλιού
500 γραμμάρια φύλλο κρούστας (ξερό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε το σιρόπι σε χαμηλή φωτιά έχοντας βάλει μέσα το πορτοκάλι κομμένο στα δυο.
- Σβήνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Για τη ζύμη: Ανοίγουμε τα φύλλα και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να ξεραθούν καλά.
- Τα σπάμε με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια.
- Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε μια μπασίνα και προσθέτουμε τα φύλλα.
- Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε το σιρόπι.
Ελβετική μαρέγκα:
115 γραμμάρια ασπράδι
225 γραμμάρια ζάχαρη
1 στικ βανίλιας
1 γραμμάριο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπεν μαρί ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και φτάνουμε το μείγμα στους 70 βαθμούς τουλάχιστον.
- Βάζουμε το μείγμα στο μίξερ με το σύρμα και χτυπάμε μέχρι να σφίξει πολύ καλά η μαρέγκα.
Ναμελάκα:
320 γραμμάρια γάλα
120 ζάχαρη
20 γραμμάρια γλυκόζη
20 γραμμάρια ζελατίνη
800 γραμμάρια κρέμα
400 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
200 γραμμάρια πικρή σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη.
- Ζεσταίνουμε στους 60 βαθμούς και προσθέτουμε τη ζελατίνη.
- Ρίχνουμε το μείγμα στις σοκολάτες και ανακατεύουμε καλά.
- Στο τέλος προσθέτουμε κρύα την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την κρέμα να σφίξει.
Δείτε το βίντεο με τη συνατγή όπως παρουσιάστηκε στο MasterChef:
Πηγή: MasterChef Greece