0
SHARES

Για το σιρόπι:

750 γραμμάρια νερό

500 γραμμάρια ζάχαρη

1 πορτοκάλι

Για τη ζύμη:

250 γραμμάρια ζάχαρη

250 γραμμάρια ηλιέλαιο

125 γραμμάρια γάλα

180 γραμμάτια γιαούρτι

5 γραμμάρια baking powder

5 γραμμάρια σόδα

1 στικ βανίλιας

180 γραμμάρια αυγά

300 γραμμάρια πούλπα πορτοκαλιού

500 γραμμάρια φύλλο κρούστας (ξερό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε το σιρόπι σε χαμηλή φωτιά έχοντας βάλει μέσα το πορτοκάλι κομμένο στα δυο.
  • Σβήνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Για τη ζύμη: Ανοίγουμε τα φύλλα και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να ξεραθούν καλά.
  • Τα σπάμε με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια.
  • Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε μια μπασίνα και προσθέτουμε τα φύλλα.
  • Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε το σιρόπι.

Ελβετική μαρέγκα:

115 γραμμάρια ασπράδι

225 γραμμάρια ζάχαρη

1 στικ βανίλιας

1 γραμμάριο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπεν μαρί ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και φτάνουμε το μείγμα στους 70 βαθμούς τουλάχιστον.
  • Βάζουμε το μείγμα στο μίξερ με το σύρμα και χτυπάμε μέχρι να σφίξει πολύ καλά η μαρέγκα.

Ναμελάκα:

320 γραμμάρια γάλα

120 ζάχαρη

20 γραμμάρια γλυκόζη

20 γραμμάρια ζελατίνη

800 γραμμάρια κρέμα

400 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος

200 γραμμάρια πικρή σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη.
  • Ζεσταίνουμε στους 60 βαθμούς και προσθέτουμε τη ζελατίνη.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στις σοκολάτες και ανακατεύουμε καλά.
  • Στο τέλος προσθέτουμε κρύα την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την κρέμα να σφίξει.  

Δείτε το βίντεο με τη συνατγή όπως παρουσιάστηκε στο MasterChef:

 

Πηγή: MasterChef Greece

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS