Η πίτσα είναι μια από τις αγαπημένες συνταγές τόσο των μεγάλων όσο και των παιδιών. Πώς μπορείς να την κάνεις πιο light; Η απάντηση είναι, με πολλούς τρόπους: από την επιλογή πιο ελαφριάς σάλτσας και υλικών μέχρι και την αλλαγή της ζύμης με την αντικατάσταση του αλευριού με πιο υγιεινές επιλογές. Παρακάτω, θα βρεις μια τέλεια εναλλακτική επιλογή, πίτσα με βάση το κολοκυθάκι.

Πίτσα με βάση το κολοκυθάκι

Υλικά για μία βάση πίτσας

400 γρ. κολοκυθάκια

2 αβγά

70 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

50 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδο

1/2 κ.γ. ρίγανη

Λίγο αλάτι

Για τη σάλτσα

60 γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια

40 γρ. χυμός ντομάτας

1/2 κ.γ. σκελίδα σκόρδο

1/4 κ.σ. ρίγανη

Αλάτι, πιπέρι

Για τα toppings

100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

2 φέτες γαλοπούλα

8 ντοματίνια (ή μία ντομάτα)

Εκτέλεση

Για τη βάση

-Τρίβουμε το κολοκυθάκι, το τοποθετούμε σε πετσέτα, το τυλίγουμε και το «στύβουμε» για να αφαιρέσουμε όσο περισσότερο νερό γίνεται, για να έχουμε μια τραγανή βάση.

-Το αλατίζουμε λίγο και το αφήνουμε για 15-20 λεπτά.

-Το ξαναστύβουμε στην πετσέτα για να φύγουν όσα υγρά έχουν μείνει.

-Τοποθετούμε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

 -Απλώνουμε με τα χέρια μας το μισό μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και δημιουργούμε μια στρογγυλή βάση πίτσας.

-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η βάση. Στη συνέχεια τη γυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε κάθε πίτσα με τα υλικά της επιλογής μας και ψήνουμε για άλλα 6-8 λεπτά.

Πηγή: Shape.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Photo by engin akyurt on Unsplash

TAGS