ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πήγαμε στο Ancho της Κηφισιάς και δοκιμάσαμε το πιο «καυτερό» μεξικάνικο της πόλης

«Πάμε σε μια μεξικάνικη γιορτή» μου λέει. Την κοιτώ με απορία, αλλά δεν έχω την δύναμη να το συζητήσω. Την ακολουθώ, την αφήνω να με ζαλίζει με την πολυλογία της.

Πήγαμε στο Ancho της Κηφισιάς και δοκιμάσαμε το πιο «καυτερό» μεξικάνικο της πόλης

Από τον Βασίλη Δημαρά


Σάββατο μεσημέρι και ενώ έχω πει ότι θα καθίσω σπίτι και θα βγω στο μπαλκόνι να χαρώ την λιακάδα, χτυπάει το τηλέφωνο. Η κολλητή στην άλλη γραμμή με πολύ όρεξη να πάρει τους δρόμος γιατί το σπίτι της δεν την κρατάει. Να της χαλάσω χατίρι ούτε λόγος. Με βαριά καρδιά παίρνω τον ηλεκτρικό και ανηφορίζω στην Κηφισιά όπου είχαμε δώσει ραντεβού. Με το που με βλέπει, φωνάζει «Πάμε σε μια μεξικάνικη γιορτή». Την κοιτώ με απορία, αλλά δεν έχω την δύναμη να το συζητήσω. Την ακολουθώ και την αφήνω να με ζαλίζει με την πολυλογία της. Ανηφορίζουμε την πολύβοη Κασσαβέτη και ξαφνικά ρίχνει άγκυρα. «Εδώ είμαστε» μου λέει και έχει ήδη ανοίξει την πόρτα του Ancho.

Πήγαμε στο Ancho της Κηφισιάς και δοκιμάσαμε το πιο «καυτερό» μεξικάνικο της πόλης
«Εδώ είμαστε» μου λέει και έχει ήδη ανοίξει την πόρτα του Ancho.

Το Ancho το είχα γνωρίσει στο Χαλάνδρι, πριν από πολύ καιρό και είχα βρει έξυπνη την ιδέα του που σε κάνει να φτιάξει το δικό σου πιάτο. Αυτό που δεν ήξερα είναι ότι από το καλοκαίρι κιόλας είχε βρει και άλλο χώρο να στήσει την πολύχρωμη μεξικάνικη του γιορτή με τραγανά nachos, μαλακές quesadillas, πληθωρικά burritos αλλά και μικρά και ναζιάρικα tacos.

Tραγανά nachos, μαλακές quesadillas, πληθωρικά burritos αλλά και μικρά και ναζιάρικα tacos.

Αμέσως, αμέσως η διάθεση μου αλλάζει και τα πρώτα χαμόγελα σκάνε. «Έτσι σε θέλω» μου λέει η κολλητή κλείνοντας μου το μάτι ενώ προχωράει προς το εσωτερικό του μαγαζιού. Ένα εσωτερικό που οδηγεί σε ένα όμορφο και δροσερό patio (εσωτερική αυλή) στολισμένη με πολλούς μικρούς κάκτους. Καθόμαστε σε ένα από τα ψηλά τραπέζια και πιάνουμε την κουβέντα ενώ οι πρώτες μαργαρίτες έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους στο τραπέζι μαζί με nachos πασπαλισμένα από guacamole. «Τα παρήγγειλα μπαίνοντας» μου εκμυστηρεύεται η κολλητή.

Αναρωτιέμαι αν θα τα φάμε μόνοι μας αυτά και η καταφατική απάντηση της με τρομάζει. «Μην ανησυχείς οι μαργαρίτες ανοίγουν την όρεξη και έχουμε πολλά να πούμε».

Οι μαργαρίτες τελειώνουν και για μια στιγμή βλέπω την κολλητή μου να σηκώνεται και να με αφήνει μόνο στο τραπέζι. Γυρίζει μετά από λίγο με ένα δύσκολο γεμάτο από καλούδια. «Εδώ τα πιάτα τα φτιάχνεις εσύ. Πας μπροστά και διαλέγεις την βάση του πιάτου, με τι θα το γεμίσεις και με τι καυτερή ή μη σάλτσα θα το στολίσεις» μου λέει και αρχίζει να ξεφορτώνει. Quesadilla με κοτόπουλο και λιωμένα τυριά, burritos γεμιστό με chili con carne, μικρά tacos που τους έχει βάλει carnitas (μια παραδοσιακή μεξικάνικη συνταγή για κοτόπουλο), λαχανικά και μια καυτερή flaming habanero σάλτσα που ζητά οπωσδήποτε sour cream για να απαλύνει την κάψα. Και φυσικά μια δεύτερη γύρα από nachos με guacamole και cheddar. Πολύ cheddar. Αναρωτιέμαι αν θα τα φάμε μόνοι μας αυτά και η καταφατική απάντηση της με τρομάζει. «Μην ανησυχείς οι μαργαρίτες ανοίγουν την όρεξη και έχουμε πολλά να πούμε». Με αυτή την αποστομωτική της φράση, απάντηση δεν μπορούσα να δώσω, μόνο να ζητήσω άλλη μια μαργαρίτα και αφεθώ στην κουβέντα.

«Εδώ τα πιάτα τα φτιάχνεις εσύ. Πας μπροστά και διαλέγεις την βάση του πιάτου, με τι θα το γεμίσεις και με τι καυτερή ή μη σάλτσα θα το στολίσεις».

Μια κουβέντα που τελείωσε γλυκά με τα churros στο τραπέζι πασπαλισμένα με ζάχαρη και κανέλλα ή απλά για να τα βουτήξουμε είτε σε ζεστή σοκολάτα είτε στο αμαρτωλό dulce de leche. Και κάπως έτσι το Σάββατο μου που φάνταζε βαρετό και χαλαρό απέκτησε ενδιαφέρον και fiesta.

Facebook Ancho

Κασσαβέτη 9, Κηφισιά, τηλ. 211-18.31.882

Quesadilla με κοτόπουλο και λιωμένα τυριά, burritos γεμιστό με chili con carne, μικρά tacos που τους έχει βάλει carnitas (μια παραδοσιακή μεξικάνικη συνταγή για κοτόπουλο), λαχανικά και μια καυτερή flaming habanero σάλτσα που ζητά οπωσδήποτε sour cream για να απαλύνει την κάψα.
Μια κουβέντα που τελείωσε γλυκά με τα churros στο τραπέζι πασπαλισμένα με ζάχαρη και κανέλλα ή απλά για να τα βουτήξουμε είτε σε ζεστή σοκολάτα είτε στο αμαρτωλό dulce de leche.
Ένα εσωτερικό που οδηγεί σε ένα όμορφο και δροσερό patio (εσωτερική αυλή) στολισμένη με πολλούς μικρούς κάκτους. Καθόμαστε σε ένα από τα ψηλά τραπέζια και πιάνουμε την κουβέντα ενώ οι πρώτες μαργαρίτες έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους.

Read Next

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

Περισσότερα από

Life

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.