ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πάβλοβα με μασκαρπόνε και φράουλες με αφράτη μαρέγκα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Ένα γλυκό από την μακρινή Αυστραλία ή Νέα Ζηλανδία, στο οποίο ο Στέλιος Παρλιάρος προσθέτει μασκαρπόνε.

Πάβλοβα με μασκαρπόνε και φράουλες με αφράτη μαρέγκα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Μερίδες: περίπου 10, Προετοιμασία: 1 ώρα, Ψήσιμο: 1-1½ ώρα

Κρέμα
Βάζουμε τη ζελατίνη να μουλιάσει σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό.

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το μέλι.

Με ένα μαχαιράκι κόβουμε το κλωναράκι βανίλιας κατά μήκος στα δύο, το ανοίγουμε και μαζεύουμε από μέσα τους σπόρους, τους οποίους προσθέτουμε στην κατσαρόλα, μαζί με το άδειο πλέον κλωναράκι.

Τοποθετούμε στη φωτιά μέχρι να λιώσει το μέλι και να ζεσταθεί καλά η κρέμα (αλλά να μη βράσει).

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη, στραγγισμένη από το νερό.

Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε την κρέμα για λίγο να χλιαρύνει αρκετά. Έπειτα ρίχνουμε λίγη στο γιαούρτι, ανακατεύουμε και αδειάζουμε στην υπόλοιπη κρέμα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε για να γίνει σαν κρέμα και το ενσωματώνουμε στο μείγμα μας, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να πετύχουμε μία λεία κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Μαρέγκα
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη σε χαμηλή προς μεσαία ταχύτητα έως ότου γίνουν μαρέγκα. (Στη χαμηλή ταχύτητα δεν παίρνει αέρα το μείγμα και η μαρέγκα γίνεται πιο σφιχτή. Έτσι, δεν έχουμε πλασματικό όγκο ο οποίος θα ξεφουσκώσει αργότερα).

Μόλις είναι έτοιμη η μαρέγκα, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σαν βροχή την άχνη και το κορν φλάουρ, ενώ συγχρόνως ανακατεύουμε με μία πλαστική κουτάλα (μαρίζ).

Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από τη μαρέγκα και τις αραδιάζουμε πάνω σε μία λαδόκολλα αφήνοντας κενό ανάμεσά τους, για να φτιάξουμε ατομικές φωλιές. Με το κουτάλι πιέζουμε τις μαρέγκες, δημιουργώντας στο κέντρο μια λακούβα (αυτό το πετυχαίνουμε ευκολότερα βουτώντας το κουτάλι σε κρύο νερό).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα ή στις αντιστάσεις, στους 100°C για 1-1½ ώρα τουλάχιστον. Αν δούμε ότι κιτρινίζουν πολύ, χαμηλώνουμε το φούρνο. Είναι έτοιμες όταν έχουν στεγνώσει εντελώς και ξεκολλάνε εύκολα από τη λαδόκολλα. Αφήνουμε εκτός φούρνου για αρκετή ώρα να κρυώσουν.

Συναρμολόγηση
Όταν οι μαρέγκες κρυώσουν, τις γεμίζουμε με κουταλιές από την κρέμα μασκαρπόνε, φρέσκες φράουλες και σος σμέουρου.

Δείτε μία παραλλαγή της συνταγής βήμα-βήμα στο παρακάτω βίντεο:

Πηγή βίντεο: Butterfly Creations

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

Περισσότερα από

Life

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.

11 Απρ 2024

Λευκό ψωμί: Το τρώμε ή όχι; Τι απαντά κορυφαία διαιτολόγος

Το ψωμί είναι σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Η Αναστασία Κόκκαλη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος εξηγεί τι ισχύει για το λευκό ψωμί.

11 Απρ 2024

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η εντυπωσιακή τελετή απονομής μιας νέας εποχής

Την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου οι Χρυσοί Σκούφοι. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 31η απονομή του, τιμώντας τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης, σε μια λαμπερή βραδιά που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.