Υλικά
1 κιλό πατάτες
80 γρ. βούτυρο
2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
5 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένο
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
4 αυγά
αλάτι
πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε κομμάτια και κατσαρόλα.
- Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά.
- Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τα 40 γρ. βούτυρο και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
- Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά να σοταριστούν και να μαλακώσουν ανακατεύοντας.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις στραγγίζουμε και τις κάνουμε πουρέ με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το υπόλοιπο βούτυρο, τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο σε σκόνη και αν χρειαστεί λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
- Στο μείγμα της πατάτας προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια μαζί με το ψιλοκομμένο ζαμπόν και ανακατεύουμε καλά.
- Σε μία βουτυρωμένη φόρμα τάρτας "στρώνουμε" το μείγμα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Πηγή: tasty-guide.gr
Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram