Υλικά

1 κιλό πατάτες

80 γρ. βούτυρο

2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα

5 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένο

λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

4 αυγά

αλάτι

πιπέρι

λίγο μοσχοκάρυδο

 

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε κομμάτια και κατσαρόλα.
  • Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά.
  • Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τα 40 γρ. βούτυρο και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
  • Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά να σοταριστούν και να μαλακώσουν ανακατεύοντας.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις στραγγίζουμε και τις κάνουμε πουρέ με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, το υπόλοιπο βούτυρο, τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο σε σκόνη και αν χρειαστεί λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
  • Στο μείγμα της πατάτας προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια μαζί με το ψιλοκομμένο ζαμπόν και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε μία βουτυρωμένη φόρμα τάρτας "στρώνουμε" το μείγμα.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

 

Πηγή: tasty-guide.gr

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS