Η σοκολατένια βάση με το υπέροχο γλάσο μπανάνας και την λαχταριστή σοκολατένια μους που ξετρελαίνει.
Υλικά
Για το πσντεσπάνι
-
270 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
2 μεσαία αυγά
-
80 γρ κακάο
-
430 γρ χυμό μπανάνα
-
200 γρ ηλιέλαιο
-
150 γρ ζάχαρη
-
1/2 κτγ αλάτι
-
1 κτσ υγρή βανίλια
Για το γλάσο
-
400 γρ ζαχαρούχο
-
400 γρ χυμό μπανάνα
-
50 γρ κορν φλάουρ
-
Για την μους σοκολάτας
-
600 μλ κρέμα γάλακτος 38% λιπαρά
-
200 γρ κουβερτούρα
Για το στολισμό
Νιφάδες κουβερτούρας 25χ30 εκ.
Εκτέλεση
-
Ξεκινάμε την συνταγή χτυπώντας πολύ καλά σε ένα μπολ τα αυγά με την ζάχαρη.
-
Συνεχίζουμε ρίχνοντας τον χυμό μπανάνας και το ηλιέλαιο.Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το μίξερ. Ρίχνουμε το αλάτι και την υγρή βανίλια.
-
Σε ένα ταψάκι 25χ30 ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
-
Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο μόλις ψηθεί και κάνουμε τρύπες με την πίσω πλευρά από μια κουτάλα.
-
Συνεχίζουμε κάνοντας το γλάσο και σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ζαχαρούχο,τον χυμό μπανάνας και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά ώσπου να ρευστοποιηθεί.
-
Επειτα το ρίχνουμε ζεστό πάνω στό παντεσπάνι και το στρώνουμε με μια μαριζ.
-
Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και έπειτα στο ψυγείο για 1/2 ώρα
-
Συνεχίζουμε και φτιάχνουμε την μους σοκολάτας σπάζοντας σε ένα μπολάκι την κουβερτούρα.
-
Ρίχνουμε στην κουβερτούρα 100 μλ κρέμα γάλακτος και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει.
-
Έπειτα αφού έχει λιώσει χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώσπου να γίνει σαντιγί.
-
Ενσωματώνουμε από την σαντιγί στην κουβερτούρα 2,3 κουταλιές και έπειτα το ρίχνουμε μέσα στην σαντιγί το μείγμα ανακατεύοντας καλά.
-
Βγάζουμε το ταψί απο το ψυγείο και στρώνουμε την μους να πάει παντού.
-
Πασπαλίζουμε νιφάδες κουβερτούρας παντού και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
-
Μετά από 2 ώρες το γλυκό είναι έτοιμο πεντανόστιμο που σίγουρα θα το αγαπήσετε όλοι.