ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο ταλαντούχος κύριος Μιχάλης Νουρλόγλου. Μια πραγματική γευστική εμπειρία με φόντο την Ακρόπολη

Πήγαμε στο εστιατόριο Premiere, στο rooftop του ξενοδοχείου Intercontinental και διαπιστώσαμε τι σημαίνει μαγειρικό κέφι.

Ο ταλαντούχος κύριος Μιχάλης Νουρλόγλου. Μια πραγματική γευστική εμπειρία με φόντο την Ακρόπολη

Δεν ξέρω πόσες φορές η θέα της φωτισμένης Ακρόπολης μπορεί να νικηθεί από το φαγητό. Συνήθως μαγνητιζόμαστε από την εικόνα του Ιερού Βράχου και αφήνουμε σε δεύτερη μοίρα ό,τι πιάτο βρίσκεται μπροστά μας. Για να είμαι ειλικρινής το βρίσκω απολύτως φυσιολογικό. Πρώτον γιατί όπως και να το κάνουμε η εικόνα είναι ασυναγώνιστη και δεύτερον ο «αντίπαλός» της συνήθως υστερεί σε κάτι. Όμως εγώ θα σας μιλήσω για κάποια πιάτα που «παίζουν στα ίσια» τον Παρθενώνα και την παρέα του. Είναι εκείνα που σερβίρει ο Μιχάλης Νουρλόγλου στο εστιατόριο Premiere, στο rooftop του ξενοδοχείου Intercontinental.

Ο ταλαντούχος κύριος Μιχάλης Νουρλόγλου. Μια πραγματική γευστική εμπειρία με φόντο την Ακρόπολη

Αρχικά να σας πω ότι ο Μιχάλης είναι από την νέα γενιά των Ελλήνων chef που έχουν ταλέντο αλλά και μαγειρική άποψη που την εκφράζουν. Ίσως να σας θυμίζει κάτι το όνομά του από τη συμμετοχή του σε ένα reality-πάνε χρόνια. Ίσως πάλι να τον γνωρίζετε από τις προηγούμενες δουλειές του – ήταν καπετάνιος του Abovo σε Κηφισιά και Κολωνάκι. Ίσως πάλι να μην τον ξέρετε, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να τον μάθετε.

Στο Premiere διανύει τον τρίτο του χρόνο και θα έλεγα τον πιο δημιουργικό και τον πιο νόστιμο. Η αρχή του εδώ ήταν κάπως νωχελική και μπερδεμένη. Όμως φαίνεται ότι βρήκε τον καλό του εαυτό και το μαγειρικό του κέφι. Τα πιάτα που σερβίρει έχουν κάτι να πουν, δίνουν βάση στην λεπτομέρεια, κρύβουν δύσκολες τεχνικές, δεν μπερδεύουν όμως και πάνω από όλα είναι νόστιμα. Λάτρεψα για παράδειγμα το pain au lait που το φτιάχνουν μόνοι τους και συνοδεύεται από βούτυρο με κρέμα γάλακτος και κεφίρ. Επίσης το καβούρι, με λίτσι, βατόμουρο και λίγη σμετάνα (πρόκειται για ένα γαλακτομικό προϊόν που φέρνει στο βούτυρο αλλά έχει μια πιο ξινή γεύση) που παίζει ωραία με το καυτερό του ταμπάσκο. Εξίσου νόστιμος ήταν και ο φρέσκος αστακός ψημένος με γλάσσο μπανάνας και βανίλιας. Δίπλα του είχε έναν πουρέ από κουνουπίδι και κόκκινο κάρυ που το έκανε αρκετά καυτερό. Τέλος δεν μπορώ να μην αναφέρω το foie gras σε δύο εκδοχές- το έχει ο Μιχάλης με αυτό το υλικό. Στην κρύα εκδοχή του ήταν γλασαρισμένο με ιβίσκο και άγριες φράουλες, συνοδεία μιας τραγανής σφολιάτας με κάσιους, και η άλλη ζεστή με ένα «τζάμι» αγριοφράουλας και κάσιους να το σκεπάζει και να κάνει πολύ instagramικό το σπάσιμό του.

Προς το τελείωμα του δείπνου, ένα lollipop από σορμπέ οξαλίδας με την όμορφη οξύτητά του καθαρίζει τον ουρανίσκο σας και τον ετοιμάζει για τα γλυκά: κύλινδρος bitter σοκολάτας με αλμυρή καραμέλα και παγωτό καραμέλα - miso, και μους τυριού με μάνγκο, καρύδα και μαριναρισμένο ανανά συνοδευόμενη από σορμπέ ginger και lemongrass. Και τα δύο εξαιρετικά.

Λεωφ. Συγγρού 88-93, Ξενοδοχείο Intercontinetal Athenaeum, τηλ. 2109206000

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Περισσότερα από

Life

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.