Πλούσια πηγή πρωτεΐνης, τραγανά και πεντανόστιμα αν μαγειρευτούν σωστά, τα μανιτάρια θα συνοδεύσουν ιδανικά ένα γιορτινό τραπέζι αλλά και τα καθημερινά σας γεύματα. Στην παρακάτω συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος μανιταριών, αλλά ταιριάζουν ιδιαίτερα τα ζουμερά και σαρκώδη πλευρώτους.
Υλικά
μανιτάρια: λευκά, πορτομπέλο, πλευρώτους, οτιδήποτε υπάρχει στην κουζίνα
φρέσκα βότανα, όπως μαϊντανός, άνηθος, θυμάρι, ψιλοκομμένα
σκόρδο, ψιλοκομμένο ή λιωμένο
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Απλώνετε τα μανιτάρια σε ένα ταψί, περιχύνετε με ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με τα βότανα.
2. Τα βάζετε στο φούρνο που έχετε προθερμάνει περίπου στους 180 βαθμούς Κελσίου και τα αφήνετε να ψηθούν για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
3. Τα βγάζετε, προσθέτετε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τα ξαναβάζετε στο φούρνο για ακόμα 10 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να γίνουν τραγανά και το σκόρδο να πάρει χρώμα.
Tip: Στα μανιτάρια προσθέτουμε το αλάτι προς το τέλος του ψησίματος, διαφορετικά απελευθερώνει νωρίς την υγρασία τους κάνοντάς τα να μαγειρευτούν στον ατμό και να μην αποκτήσουν ωραίο χρώμα και τραγανή υφή.
Πηγή: www.inspiredtaste.net
Δείτε τα μυστικά του μαγειρέματος των μανιταριών από τον Gordon Ramsay.