0
SHARES

Ό,τι κι αν προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης, είναι εγγύηση. Γι’ αυτό, τις ημέρες ανάμεσα στα γιορτινά τραπέζια μπορείς να ποντάρεις άφοβα στα noodles με γαρίδες και μπρόκολο που ο αγαπημένος σεφ σου δείχνει πώς να φτιάξεις. Χρειάζονται συνολικά μισή ώρα (20 λεπτά προετοιμασίας, 13 λεπτά μαγείρεμα) δίνοντας μια έθνικ γεύση σε καθημερινά, αλλά γιατί όχι και πιο επίσημα γεύματα.. Μπορείς μάλιστα να ενσωματώσεις στη συνταγή και περισσεύματα υλικών από τα μαγειρέματα άλλων ημερών. Η συνταγή προέρχεται από το νέο βιβλίο «Street Food από τον Άκη Πετρετζίκη» (εκδ. Ψυχογιός), μια ακαταμάχητη συλλογή συνταγών από πολλές, διαφορετικές περιοχές του πλανήτη, γρήγορων και απολαυστικών.

Noodles με γαρίδες και μπρόκολο

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά, χρόνος ψησίματος: 13 λεπτά, μερίδες: 4-6

Υλικά:

200 γρ. noodles ρυζιού

300 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια

5 καρότα baby

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

10 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

500 γρ. γαρίδες Νο 1

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 πιπεριά τσίλι

100 γρ. hoisin sauce

2 κ.σ. soy sauce

100 γρ. νερό

10 γρ. σησαμέλαιο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, σε φέτες και 1 κ.γ. μπούκοβο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε τα noodles σε ένα μπολ και γεμίζουμε με καυτό νερό μέχρι να καλυφθούν. Αφήνουμε να μαλακώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

2. Βάζουμε το μπρόκολο και τα καρότα σε μια κατσαρόλα με βραστό, αλατισμένο νερό και βράζουμε 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

3. Τοποθετούμε ένα wok σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρουμε.

4. Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε 1-2 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

5. Ρίχνουμε τον πελτέ, την πιπεριά τσίλι σε φέτες, σοτάρουμε, προσθέτουμε τη hoisin sauce και τη soy sauce και ανακατεύουμε.

6. Προσθέτουμε το μπρόκολο, τα καρότα, τα noodles και το νερό και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά.

7. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το σησαμέλαιο και ανακατεύουμε.

8. Σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και μπούκοβο.

H συνταγή προέρχεται από το βιβλίο «Street Food από τον Άκη Πετρετζίκη» (εκδ. Ψυχογιός).

Δες πώς θα φτιάξεις τα noodles με γαρίδες και μπρόκολο στο παρακάτω βίντεο:

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: akispetretzikis.com

 

TAGS