Nobuyuki Matsuhisa. Πιο γνωστός ως Nobu. Ένα όνομα, μία ιστορία άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιαπωνική κουζίνα, το σούσι και την εξέλιξή τους σε ένα από τα ισχυρότερα διαχρονικά γαστρονομικά trends. Η πορεία του Nobu ωστόσο είναι τέτοια που έχει τεράστια επίδραση στον κόσμο της εστίασης. Xαρακτηριστικά, η Madonna είχε δηλώσει κάποτε ότι «μπορείς να διαπιστώσεις πόσο διασκεδαστική είναι μία πόλη, αν υπάρχει ένα εστιατόριο του Nobu σε αυτήν». Κάτι τέτοιο δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα - αρκεί να προσθέσει κάποιος σε αυτό και τις μοναδικές εμπειρίες που πηγάζουν από την κουζίνα και τη γενικότερη φιλοσοφία του σπουδαίου Ιάπωνα μάγιστρου της γεύσης.
Το Esquire συνάντησε τον πάντοτε γεμάτο ζωντάνια και νέες ιδέες 71χρονο Nobu σε ένα από τα γοητευτικότερα γαστρονομικά spots της πρωτεύουσας, το Matsuhisa Athens στη μαγική Astir Beach, στο πλαίσιο του καθιερωμένου Nobu Festival. Εκεί, ξεδίπλωσε τις αναμνήσεις, τις σκέψεις και τους επόμενους στόχους του.
Το ξεκίνημα, το Λος Άντζελες και ο Robert De Niro
O γεννημένος τον Μάρτιο του 1949 στη Σαϊτάμα Nobu ξεκίνησε να γοητεύεται από τον κόσμο της κουζίνας σε πολύ μικρή ηλικία όταν μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό του βρέθηκαν σε ένα εστιατόριο που σέρβιρε σούσι. Η μυρωδιά του φρέσκου ψαριού σε συνδυασμό με το ξύδι ρυζιού, οι γρήγορες και εντυπωσιακές κινήσεις του σεφ και η διαδραστικότητα μεταξύ κουζίνας και καλεσμένων τον γοήτευσαν αμέσως. Τα συναισθήματά του εμπλουτιζόντουσαν ακόμη περισσότερο βλέποντας τη χαρά στα πρόσωπα των άλλων πελατών την ώρα που δοκίμαζαν το φαγητό. «Τότε κατάλαβα ότι ήθελα να γίνω μάγειρας και να φτιάχνω σούσι» μου λέει σχεδόν ενθουσιασμένος.
Διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια στο esquire.com.gr