0
SHARES

Η παραλία του Αστέρα στην Βουλιαγμένη είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς της πόλης. Μπορεί να πέφτει λίγο μακριά και για να φτάσει κανείς εκεί θα πρέπει να διασχίσει όλη την Αθήνα –έκτος από τους τυχερούς που μένουν στα νότια- όμως η όποια τυχόν ταλαιπωρία αξίζει τον κόπο. Δεν είναι μόνο η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, η instragramική θέα –ειδικά την ώρα που ο ήλιος βουτά μέσα στην θάλασσα- αλλά και η χαλαρή ατμόσφαιρα που προσφέρει. Σε όλο αυτό λοιπόν, το σύνολο προσθέστε και την organic sustainable κουζίνα του Nice n Easy και θα έχετε το πιο καλοκαιρινό αποτέλεσμα.

Στην κουζίνα τώρα θα συναντούμε νεαρό chef Δημήτρη Φέτση που παραμένει πιστός στη φιλοσοφία farm to table που έχει καθιερώσει εδώ και χρόνια ο όμιλος Nice n Easy.
Τα πιάτα δίνουν έμφαση στις προσεγμένες –πάντα βιολογικές- πρώτες ύλες, δεν είναι «φλύαρα» δηλαδή έχουν απλά στησίματα και ποντάρουν στην νοστιμιά.

Για δεύτερη χρονιά λοιπόν, στις εγκαταστάσεις της Astir Beach επιστρέφει το «εναλλακτικό» και γοητευτικό Νice n Εasy Seaside προσφέρει καλοφτιαγμένα πιάτα πάνω ακριβώς στην άμμο. Φέτος όμως υπάρχουν και αλλάγες. Ένα εντυπωσιακό άκρως καλοκαιρινό lounge bar με λιτή διακόσμηση, σε λευκούς και γήινους χρωματισμούς με πολλά πανιά και μαξιλάρια δημιουργεί μιας άκρως κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα.

Ένα εντυπωσιακό άκρως καλοκαιρινό lounge bar με λιτή διακόσμηση, σε λευκούς και γήινους χρωματισμούς με πολλά πανιά και μαξιλάρια δημιουργεί μιας άκρως κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα.

Στην κουζίνα τώρα θα συναντούμε νεαρό chef Δημήτρη Φέτση που παραμένει πιστός στη φιλοσοφία farm to table που έχει καθιερώσει εδώ και χρόνια ο όμιλος Nice n Easy. Βασισμένο στην organic sustainable κουζίνα, ο φετινός κατάλογος «παίζει» με την μεσογειακή κουζίνα. Τα πιάτα δίνουν έμφαση στις προσεγμένες –πάντα βιολογικές- πρώτες ύλες, δεν είναι «φλύαρα» δηλαδή έχουν απλά στησίματα και ποντάρουν στην νοστιμιά.

Ενδιαφέρον λοιπόν έχει να δοκιμάσετε την burrata, αυτό το μαλακό, βελούδινο λευκό τυρί που φτιάχνετε από βουβαλίσιο γάλα, που σερβίρεται με πέστο φιστικιού, κουκούς από ρεβύβια και στη βάση έχει κόκκινη φακή. Το ίδιο δροσερό πιάτο είναι και η σαλάτα Caesar’s με τραγανές όμορφα παναρισμένες φέτες κοτόπουλου, φλούδες από παλαιωμένο κασέρι Ξάνθης και προσούτο Δράμας.

Από τα κυρίως νόστιμο ήταν το φιλέτο από μαγιάτικο που συνοδευόταν από gnocchi γλυκοπατάτας και μια σαλάτα από τραγανά ελαφρώς αλμυρά φύκια. Όσο για το Black Angus rib-eye με καπνιστή πατάτα, miso βουτύρου, καπνιστή γραβιέρα ίσως να είναι το πιο «δυνατό» πιάτο του καταλόγου.

Και έφτασε η ώρα για τα γλυκά. Ο Νικόλας Στράγγας –ίσως το όνομα του να σας λέει κάτι από την παρουσία του σε γνωστή εκπομπή ζαχαροπλαστικής ως κριτής- είναι αυτός που ευθύνεται για όλες τις γλυκές αμαρτίες. Και είναι αμαρτίες! Κρέμα με βασιλικό και compote φράουλας, έλαιο βασιλικού, κρυσταλλοποιημένη λευκή σοκολάτα και παγωτό γιαούρτι, Προφιτερόλ "seaside’’ με παγωτό βανίλια και κρέμα σοκολάτας Gianduja, κρέμα σοκολάτας αρωματισμένη με raspberry, μους από τόνγκα και παγωτό βανίλια, κρέμα λεμονιού με θυμάρι και παγωτό φιστικί καθώς και τάρτα με αλατισμένη καραμέλα, γκανάς σοκολάτας γάλακτος και παγωτό φουντούκι, θα σας κερδίσουν με την πρώτη κουταλιά. Κάπως έτσι την πάτησα και εγώ και δεν μπορούσα να σταματήσω.

Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ. 2108901625

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS