0
SHARES

Συστατικά:

λίγη φρέσκια ρόκα
8 φρέσκα σύκα με την φλούδα τους κομμένα σε τέταρτα
200 γρ ροκφόρ τρίμμα
2 φιλέτα κοτόπουλο 

Για την βινεγκρέτ

50 ml ξύδι βαλσάμικο
200 ml ελαιόλαδο
50 γρ μέλι
50 γρ μουστάρδα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

-Ζητάμε από τον χασάπη να μας χτυπήσει τα φιλέτα για να μαλακώσουν.

-Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το κοτόπουλο.  

-Σοτάρουμε κι από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσει, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα προσθέτοντας  λίγο σπιτικό ζωμό εάν έχουμε, ή αλλιώς λευκό κρασί κατά την διαδικασία μέχρι να ψηθεί  καλά και στο εσωτερικό.

-Συνήθως δεν χρειάζονται παρά 7-10 λεπτά για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο.

-Για την βινεγκρέτ τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μούλτι και  τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.  

-Απλώνουμε σε μια πιατέλα το κοτόπουλο, από πάνω την ρόκα, τα σύκα και το ροκφόρ και περιχύνουμε με την βινεγκρέτ.

TAGS