Σταφύλια, καρπούζι, πεπόνι. Τα τρία φρούτα του καλοκαιριού κάνουν πολλούς από εμάς να ανυπομονούμε κάθε χρόνο να δοκιμάσουμε ξανά την γλυκιά δροσιά τους.
Το τελευταίο, ζουμερό, πρασινοκίτρινο, γευστικό και υπερτέλειο ειδικά όταν είναι παγωμένο δεν λείπει από τα ψυγεία μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Και επειδή ορισμένες φορές είναι αρκετά μεγάλο πιθανότατα να σου περισσεύει κάποια σημαντική ποσότητα.
Αν, λοιπόν,αναρωτιέσαι τι μπορείς να κάνεις με το υπέροχο πεπονάκι που έχει μείνει στο ψυγείο σου, ώστε να το αξιοποιήσεις λιγάκι διαφορετικά δεν έχεις παρά να πάρεις σφολιάτα και τα υλικά που θα δεις παρακάτω για να φτιάξεις την πιο γευστική, πρωτότυπη και ελαφριά τάρτα πεπόνι χωρίς πολύ ζάχαρη. Πεντανόστιμη ακόμα και σαν ιδέ.α
Υλικά
Υλικά για 12 τάρτες
Για τις βάσεις
2 φύλλα σφολιάτας
1 αυγό
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
500 γρ. ψίχα πεπονιού
6 αυγά
150 γρ. κορν φλάουρ
250 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια σκόνη
Για το γαρνίρισμα
1 πεπόνι
150 ml γλυκό κρασί
100 γρ. ζάχαρη
κλωναράκια φρέσκιας μέντας
Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο tasty-guide.gr