Τέλειο φρικασέ χωρίς κρέας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Υλικά Συνταγής
- 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα (ασπρομανίταρα
- πλευρώτους
- πορτομπέλο κ.λπ.) κομμένα σε φέτες
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι καυκαλήθρες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
- 1 φλ. ρύζι γλασέ
- 2 κ.σ. ταχίνι
- αλάτι
- πιπέρι
- το χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα μανιτάρια, το μαρούλι, τα μυρωδικά και προσθέτουμε 3 φλ. νερό.
2. Αφήνουμε να βράσουν για 5΄. Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε μέχρι να βράσει και να δέσει το ζουμί.
3. Αλατοπιπερώνουμε, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι που το έχουμε διαλύσει σε λίγο χλιαρό νερό και στο χυμό των λεμονιών.
4. Ανακατεύουμε καλά τη σούπα μέχρι να ασπρίσει και σερβίρουμε.