ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μα, τι είναι τέλος πάντων αυτή η ταπιόκα και γιατί όλοι αναζητούν πληροφορίες για αυτήν στο Ίντερνετ

Από το αλεύρι καρύδας μέχρι την ταπιόκα: Ένα γλωσσάρι για το clean eating.

Μα, τι είναι τέλος πάντων αυτή η ταπιόκα και γιατί όλοι αναζητούν πληροφορίες για αυτήν στο Ίντερνετ

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση του καιρού, γύρω από το smart food, είναι τι είναι η ταπιόκα ή πώς ακριβώς φτιάχνεται το αλεύρι αμυγδάλου και σε τι διαφέρει από τα κανονικά άλευρα. Ένα γλωσσάρι/οδηγός για να κατανοήσουμε όλα αυτά τα υλικά που δεν έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε.

Αλεύρι αμυγδάλου: Το αλεύρι αμυγδάλου δεν είναι στην πραγματικότητα αλεύρι αλλά τριμμένο αμύγδαλο, περασμένο από μία σίτα. Είναι σαν πούδρα από το αλεσμένο αμύγδαλο.

Αλεύρι καρύδας: Το ίδιο ισχύει και για το αλεύρι καρύδας που είναι ουσιαστικά μία πούδρα από αλεσμένη καρύδα. Όσοι αγαπούν την καρύδα θα το λατρέψουν, όσοι δεν την αγαπούν και τόσο, να ξέρετε ότι δεν έχει τόσο έντονη γεύση καρύδας.

Ταπιόκα (άμυλο ταπιόκας): Είναι μία πούδρα, με πηκτικές ιδιότητες, η οποία προέρχεται από την ρίζα του φυτού μανιόκα (ή γιούκα, όπως είναι πιο γνωστό στην Ελλάδα) που βρίσκεται στην Λατινική Αμερική.

Γάλα αμυγδάλου: Φτιάχνεται αποκλειστικά από αμύγδαλα.

Γάλα καρύδας: Φτιάχνεται από την ψίχα της καρύδας. Στο εμπόριο κυκλοφορούν δύο ειδών «γάλατα καρύδας». Το ένα θα το βρείτε σε χάρτινο κουτί (προσοχή μην έχει ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά) και το άλλο σε τενεκεδάκι. Το πρώτο είναι πιο αραιό και μπορεί να αντικαταστήσει το αγελαδινό σας γάλα, στα δημητριακά σας κλπ. Το δεύτερο, που στο εξωτερικό αναφέρεται ως «κρέμα καρύδας», είναι πιο πηχτό και χρησιμοποιείται περισσότερο στην ζαχαροπλαστική, ειδικά σε μους.

Arrowroot: Είναι η σκόνη (πούδρα) από την ρίζα του φυτού arrowroot και έρχεται από την Λατινική Αμερική. Συχνά χρησιμοποιείται στις συνταγές αντί για την ταπιόκα.

Λάδι καρύδας: Φτιάχνεται από την ψίχα της καρύδας.

Πηγή: bubblesandavocados.gr

Read Next

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

Περισσότερα από

Life

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.

11 Απρ 2024

Λευκό ψωμί: Το τρώμε ή όχι; Τι απαντά κορυφαία διαιτολόγος

Το ψωμί είναι σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Η Αναστασία Κόκκαλη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος εξηγεί τι ισχύει για το λευκό ψωμί.

11 Απρ 2024

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η εντυπωσιακή τελετή απονομής μιας νέας εποχής

Την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου οι Χρυσοί Σκούφοι. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 31η απονομή του, τιμώντας τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης, σε μια λαμπερή βραδιά που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.