ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Λορέτα Τόσκα: Η bartender του Theory έφτιαξε ένα κοκτέιλ-μύθο με Βacardi και παγωτό βανίλια

Στον ανδροκρατούμενο κόσμο του bartending, μια κομψή, γοητευτική κυρία γράφει ιστορία με το κοκτέιλ Silver Lining

Λορέτα Τόσκα: Η bartender του Theory έφτιαξε ένα κοκτέιλ-μύθο με Βacardi και παγωτό βανίλια

Από τον Βασίλη Δημαρά

Στον ανδροκρατούμενο κόσμο του bartending, μια κομψή, γοητευτική κυρία είναι πιο έτοιμη από ποτέ για να γράψει τον δικό της legacy με το κοκτέιλ Silver Lining, που έχει αρχίσει να γίνεται talk of the town. Κομψή, γοητευτική, αεικίνητη, δημιουργική και ταλαντούχα. Έτσι θα χαρακτήριζα την Λορέτα Τόσκα. Μια από τις πιο δυναμικές γυναικείες παρουσίες στην ελληνική bartending σκηνή που σε κερδίζεις αμέσως. Και εσύ απλά αφήνεσαι να σε συνεπάρει. Τα τελευταία χρόνια παίζει με τα σέικερ πίσω από την μπάρα του Theory στο Χαλάνδρι. Φέτος υπογράφει για πρώτη φόρα και την λίστα με τα κοκτέιλ που μας ταξιδεύει πίσω σε παιδικές μας αναμνήσεις και στην χώρα της Φρουτοποτία. Ταυτόχρονα προσπαθεί να φτιάξει τον δικό της μύθο. Ένα μύθο ντυμένο με Bacardi. Ένα μύθο που μας ταξιδεύει στα σύννεφα και στον τεράστιο ήλιο που κρύβουν πίσω τους. Ένα μύθο που ακούει στο όνομα Silver Lining και είναι το κοκτέιλ της που της έδωσε μια θέση στην τετράδα για τον τελικό του διαγωνισμού Bacardi Legacy.

«Δεν ήθελα να μπω πίσω από την μπάρα, γιατί ήξερα ότι θα κολλούσα»

Όμως ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Όλα ξεκίνησαν πριν από 14 χρόνια στην Αθήνα και στη συνέχεια στην Καστοριά όταν η Λορέτα ως φοιτήτρια τότε ξεκίνησε να δουλεύει στο χώρο της εστίασης. Όχι δεν έφτιαχνε ποτά, απλά σέρβιρε και χάριζε χαμόγελα. «Δεν ήθελα να μπω πίσω από την μπάρα, γιατί ήξερα ότι θα κολλούσα. Μου άρεσε η επαφή με τον κόσμο όποτε διάλεξα το σέρβις. Όμως ένα ατύχημα κάνοντας snowboard με έφερε πίσω από την μπάρα και αυτό ήταν. Ερωτευτήκαμε με την πρώτη ματιά» θα μου πει. Ένας έρωτας που την έφερε στην Αθήνα και στην ομάδα του Theory. Από εκεί και πέρα τα πράγματα πήραν την ροή τους και η επιτυχία αλλά ο σεβασμός από τους συναδέλφους της δεν άργησε να έρθει.
Η Λορέτα αγαπά τους διαγωνισμούς. «Με κάνουν να φτάνω στα όρια μου. Βάζω στόχους και έτσι μου δίνουν ώθηση για να δημιουργήσω. Άσε που με βάζουν στο κόλπο να διαβάσω, να ερευνήσω, να πειραματιστώ και όλα αυτά με κάνουν καλύτερα». Έτσι η συμμετοχή της στο World Class αλλά και φέτος στο Bacardi Legacy για όσους την γνωρίζουν δεν αποτέλεσε έκπληξη.

Λορέτα Τόσκα: Η bartender του Theory έφτιαξε ένα κοκτέιλ-μύθο με Βacardi και παγωτό βανίλια
Η Λορέτα αγαπά τους διαγωνισμούς. «Με κάνουν να φτάνω στα όρια μου. Βάζω στόχους και έτσι μου δίνουν ώθηση για να δημιουργήσω.

Αρπάζω την ευκαιρία και την ρωτάω σχετικά με το Bacardi Legacy. «Με ιντριγκαρέ από την αρχή αυτός ο διαγωνισμό. Το να δημιουργήσεις ένα πότο και να φτιάξεις τον δικό σου μύθο είναι μεγάλη πρόσκληση. Και εγώ δεν τις χάνω κάτι τέτοιες ευκαιρίες» θα μου πει. «Όσο για την ιδέα; Αυτή την βρήκα από το σύμπαν. Οι ιδέες δεν είναι δικές μας, υπάρχουν εκεί έξω. Το θέμα είναι να την αρπάξεις και να την κάνεις δική σου. Έτσι και εγώ. Σκέφτηκα το Silver Lining. Ένα πότο που έχει κάτι από τις παιδικές μου αναμνήσεις. Το παγωτό βανίλια!». Φυσικά δεν χάνω την ευκαιρία να της ζητήσω να μου το ετοιμάσει και εκείνη χωρίς να αργοπορεί μπαίνει μέσα από την μπάρα και πιάνει δουλειά. Όση ώρα το ετοιμάζει δεν σταματάει να μου μιλάει παθιασμένη για το πότο της «Θα δεις με το που θα το μυρίσεις θα σου βγάλει αχλάδι στην μύτη, αλλά δεν έχει. Και όταν θα το γευτείς θα νομίζεις ότι έχει καρύδα. Που επίσης δεν είναι στα υλικά». Μου εξηγεί κάθε λεπτομέρεια του ποτό τους. Όχι εξειδικευμένα, αλλά απλά και κατανοητά. Σαν μια καλή δασκάλα. Άλλωστε αυτό θα ήθελε να κάνει η Λορέτα αν δεν γινόταν bartender. Δασκάλα για να μοιράζεται τα πράγματα που ξέρει. Και θα ήταν καλή.

«Το να δημιουργήσεις ένα πότο και να φτιάξεις τον δικό σου μύθο είναι μεγάλη πρόσκληση. Και εγώ δεν τις χάνω κάτι τέτοιες ευκαιρίες» θα μου πει. «Όσο για την ιδέα; Αυτή την βρήκα από το σύμπαν. Οι ιδέες δεν είναι δικές μας, υπάρχουν εκεί έξω».

Το Silver Lining είναι σερβιρισμένο μπροστά μου σε κολωνάτο ποτήρι, λευκό με μια γραμμή από φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ένα κλωνάρι δεντρολίβανο. Όντως μυρίζει αχλάδι και όντως φέρνει λίγο από καρύδα. «Αυτό είναι το παιχνίδι των γεύσεων που θέλω να πετύχω» και μου κλείνει το μάτι. Φέρνω και πάλι την συζήτηση στον διαγωνισμό, γιατί ξέρω ότι μέσα στα πλαίσια του είναι και το promotion του ποτού. «Το τελευταίο διάστημα δεν σταματάω. Έχω φορτωμένο πρόγραμμα. Γυρίζω την Ελλάδα και το εξωτερικό κάνοντας διάφορα gest σε bar για να προμοτάρω την δουλειά μου. Είμαι με μια βαλίτσα στο χέρι. Και έτσι θα είμαι μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου όπου θα γίνει και ο τελικός στην Μαδρίτη. Το ίδιο κάνουν και οι υπόλοιποι τρεις συνάδελφοί μου. Άλλωστε είναι και αυτό μέρος της όλης διαδικασίας». «Για τον ίδιο σκοπό έφτιαξες και το video με την ηθοποιό Έφη Παπαθεοδώρου γνωστή σε όλους μας Θεοπούλα, που κυκλοφορεί εδώ και καιρό στο youtube» την ρωτάω και εκείνη κουνά καταφατικά το κεφάλι της. «Μόλις σκέφτηκα πως θέλω να είναι το βίντεο αμέσως η σκέψη μου πήγε στην κα. Παπαθεοδώρου. Δεν πίστευα ότι θα δεχόταν και όταν μου είπαν ότι είπε ναι, χάρηκα πάρα πολύ. Το λατρεύω αυτό το βίντεο!».

«Αυτό είναι το παιχνίδι των γεύσεων που θέλω να πετύχω» και μου κλείνει το μάτι.
Το Silver Lining είναι σερβιρισμένο μπροστά μου σε κολωνάτο ποτήρι, λευκό με μια γραμμή από φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ένα κλωνάρι δεντρολίβανο. Όντως μυρίζει αχλάδι και όντως φέρνει λίγο από καρύδα.

Η ώρα περνά, το Theory έχει γεμίσει και η Λορέτα πρέπει να πιάσει δουλειά πίσω από την μπάρα. «Ήρθε η ώρα να μεταμορφωθώ» μου λέει και γελάει πονηρά. Δεν ξέρω αν στα αλήθεια αλλάζει ότι παίρνει θέση πίσω από την μπάρα. Εγώ βλέπω τον ίδιο άνθρωπο. Μια γοητευτική, αεικίνητη, χαρούμενη γυναικεία παρουσία που αν μη τι άλλο σε κάνει να την προσέξεις.

Theory Bar&More Facebook

Μπράβο Λορέτα!

Read Next

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.