Ακόμα και αν δεν γνωρίζουμε τον Τζιοβάνι Σκαράτζι από τη συμμετοχή του στο «Master Chef» αξίζει να ανακαλύψουμε, όσοι επισκεφτούμε φέτος τη Ρόδο, το εστιατόριο που έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια στο νησί. Στο Sole Giaguaro υπηρετεί την ιταλική κουζίνα σερβίροντας τα πιάτα του σε ένα παραδοσιακό οίκημα του 1926, που διατηρεί τη νοσταλγική του ατμόσφαιρα, και στην κλασική του νησιωτική αυλή με λευκά τραπεζάκια και βουκαμβίλιες.

Το εστιατόριο παρέμεινε κλειστό το καλοκαίρι του 2020, λόγω πανδημίας, φέτος όμως επέστρεψε στο Λαχανιά, όπου θα σερβίρει αγαπημένες ιταλικές γεύσεις. Αν και κάτοικος Αθήνας ο Τζιοβάνι, μαζί με τη σύζυγό του, Βίκυ, μετακόμισαν για την τουριστική σεζόν στο νησί.

Ο Τζιοβάνι Σκαράτζι έχει προϋπηρεσία στο Noma της Κοπεγχάγης, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, στο Inua στο Τόκιο, που φέρει τρία αστέρια Michelin, και στα κορυφαία εστιατόρια της Αθήνας Hytra και Matsuhisha. Έχει θητεύσει, δηλαδή, στα πιο απαιτητικά σχολεία.

Όχι τυχαία λοιπόν το ροδίτικο εστιατόριό του συγκεντρώνει 5/5 στις αξιολογήσεις των χρηστών στο Tripadvisor, μια βαθμολογία που όσοι χρησιμοποιούν συστηματικά την πλατφόρμα ξέρουν ότι δεν είναι εύκολο να κατακτήσει μια επιχείρηση. Εξάλλου η υψηλή γαστρονομία συνδυάζεται με το όμορφο περιβάλλον και αναμφίβολα δεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμός για ένα καλοκαιρινό γεύμα.

Δείτε φωτογραφίες από τον χώρο: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: @solegiaguaro 

TAGS