Τα μπουτάκια κοτόπουλου είναι από τα πιο νόστιμα κομμάτια και ταιριάζουν πολύ με τη γεύση και το άρωμα από τις πολύχρωμες πιπεριές. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ ελαφριά καθώς έχει ελάχιστα λιπαρά και είναι πολύ εύκολη στην εκτέλεση της.
Χρόνος προετοιμασίας: 90 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής
10-12 κοπανάκια κοτόπουλου
4 πολύχρωμες πιπεριές
2 μικρά κρεμμύδια
500 ml ζωμό κοτόπουλου
2 κουταλάκια πάπρικα
1,5 κουταλάκια αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι ρίγανη
Εκτέλεση Συνταγής
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.
Μετά κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τις πολύχρωμες πιπεριές.
Τοποθετούμε τα κοπανάκια κοτόπουλου σε ένα μεγάλο πυρέξ και ανάμεσα τους προσθέτουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια.
Ρίχνουμε τον ζωμό μέσα στο πυρέξ και από πάνω όλα τα μπαχαρικά.
Tip: ανακατέψτε όλα τα μπαχαρικά μαζί σε ένα μπολ για να αποκτήσετε ένα αρωματικό μείγμα και μετά απλώστε το σε όλη την επιφάνεια του φαγητού.
Ψήνουμε στους 200°C στον αέρα για 45 λεπτά και μετά γυρνάμε τα μπουτάκια και ψήνουμε για άλλα 45 λεπτά περίπου.
Απολαμβάνουμε τα Μπουτάκια Κοτόπουλου στο φούρνο με Πιπεριές μαζί με λευκό ρύζι.