Ταχίνι, ζάχαρη και κανέλα είναι ένας τέλειος συνδυασμός. Αυτό όμως που κάνει αυτές τις ταχινόπιτες ακαταμάχητες είναι το άρωμα πορτοκαλιού. Η προσθήκη σουσαμιού τις κάνει πιο τραγανιστές αλλά μπορείτε να το παραλείψετε. Υπέροχες Κυπριακές νηστίσιμες πιτούλες, με στρώματα από ζύμη και γέμιση που λιώνει στο στόμα. Διατηρούνται σε πλαστικό δοχείο που κλείνει καλά για 10 μέρες σε θερμοκρασία δωματίου.
Υλικά (για 16 ατομικές ταχινόπιτες)
- 250 γρ. αλεύρι κίτρινο
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. αλάτι 300 ml χλιαρό νερό
- 25 γρ. νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή
- 300 γρ. ταχίνι 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κ.γ. κανέλα ξύσμα από ένα πορτοκάλι 50 γρ. σουσάμι (προαιρετικό)
Δείτε το βίντεο με τη συνταγή βήμα-βήμα:
Πηγή: Aphrodite's Ambrosia