Το «Πύρρειον Boutique Hotel», στα Άνω Πεδινά Ζαγορίου, απέσπασε το βραβείο στην κατηγορία «Best greek hotel breakfast» (καλύτερο ελληνικό ξενοδοχειακό πρωινό), στην απονομή των Greek Hospitality Awards 2018. Το ξενοδοχείο βρέθηκε ανάμεσα σε 148 ξενοδοχεία, διεκδίκησε και κέρδισε την διάκριση αυτή.

«Το Πύρρειον, ένα τετράστερο ξενοδοχείο φιλοξενίας υψηλών προδιαγραφών, ένα παραμύθι γεννημένο στο βουνό και τις ράχες του Ζαγορίου - ζευγαρωμένο με τη φύση και την παράδοση της Ηπείρου. Aπό τα ξακουστά ανάκτορα του τρανού Βασιλιά των Μολοσσών, στο γλυκό ταξίδι του Πύρρειον Hotel στο Κεντρικό Ζαγόρι μπορείτε πια να ταξιδέψετε σε άλλη διάσταση ζεστασιάς και παράδοσης» συστήνεται το ξενοδοχείο στην ιστοσελίδα του.

Δείτε ένα βίντεο για το ξενοδοχείο:

«Το εστιατόριό μας κατέχει τη δεσπόζουσα θέση στην είσοδο του Πύρρειον. Γνήσια παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με τις μεσογειακές και διεθνείς πινελιές που εντυπωσιάζουν από την εικόνα τους και προκαλούν τις αισθήσεις με τις γεύσεις τους. Χαλαρώστε και απολαύστε το γεύμα σας σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον δίπλα σε εξαίσια θέα και τη ζεστασιά της φωτιάς, και συνοδέψτε το με ένα ποτό από την αυστηρά επιλεγμένη κάβα μας. Όλα τα γεύματα μας παρασκευάζονται από άριστες πρώτες ύλες, φρέσκα προιόντα, μεράκι και αγάπη» συνεχίζει η ιστοσελίδα και εξιστορεί το μύθο του ξενοδοχείου: 

«Μαθητές της καλαισθησίας και της κομψής απλότητας, η οικογένειά μας πραγματοποίησε ένα όνειρο ζωής. Ένα μοναδικό προορισμό φιλοξενίας και παράδοσης που θα σας κάνει απλά να αισθανθείτε σπίτι σας. Στεγάσαμε το όνειρό μας στα Ζαγοροχώρια το Πάσχα του 2007 στην αυλή του παραδοσιακού πατρικού μας σπιτιού που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, δίπλα στην πλατεία με τον αιωνόβιο πλάτανο και το παλιό καμπαναριό του Αγ. Δημητρίου.

Τα δυο πέτρινα κτίρια δουλεμένα με πέτρα και ξύλο και με φανταστική θέα στα Άνω Πεδινά ως το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, δημιουργούν με την καθαρότητα των γραμμών τους και την αυθεντικότητα των υλικών τους, ένα αληθινό καταφύγιο φιλοξενίας και παράδοσης στον τόπο και το χρόνο του Ζαγορίου. Εδώ στο Πύρρειον, η φύση συνδιαλέγεται με την παράδοση με μοναδική επιτυχία. Η άνεση της σύγχρονης διακόσμησης συναντά τη ζεστή φιλοξενία των ιδιοκτητών».

TAGS