Το κέικ με παντζάρι του Στέλιου Παρλιάρου είναι από τα ωραιότερα πράγματα που έχουμε γευτεί. Φτιάξτε το και θα μας θυμηθείτε.
Υλικά
450 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
250 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
4 αυγά
170 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
110 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
400 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τριμμένη
200 γρ. παντζάρι, ωμό, τριμμένο
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη, σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε με τη σειρά το βούτυρο, το αλεύρι και το κακάο ανακατεύοντας παράλληλα με μια μαρίζ. Στο τέλος ενσωματώνουμε την κουβερτούρα και το παντζάρι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. ή στρώνουμε λαδόκολλα στο εσωτερικό του καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 45 λεπτά.
Μερίδες: 12
Προετοιμασία: 30
Ψήσιμο: 45
Τη συνταγή την πήραμε από το επίσημο site του Στέλιου Παρλιάρου, steliosparliaros.com