Η συνήθεια είναι η μητέρα της γαλήνης -ειδικά όταν αυτή συνδυάζεται με τέρψη και ικανοποίηση των αισθήσεων. Τον μήνα αυτόν, όλοι αλλάξαμε συνήθειες, αλλάξαμε τρόπο ζωής και απομονωθήκαμε στην ασφάλεια του σπιτιού μας. Μείναμε μέσα για να προστατευθούμε. Το σπίτι, η φωλιά μας έγινε το κουκούλι μας. Και ανακαλύψαμε εκ νέου τη ζεστασιά του. Φτιάξαμε νέο πρόγραμμα, με φρέσκο ρυθμό, online τσατάρισμα και ανταλλαγή μηνυμάτων με φίλους και γνωστούς, γυμναστική στο ίντερνετ, βόλτες από την κρεβατοκάμαρα στη βεράντα και μουσική, πολλή μουσική.

Η άνοιξη, αυτή η εποχή που σε φέρνει αντιμέτωπο με το ξύπνημα της φύσης και της ζωής, είναι εδώ και αναζητά το χώρο της γύρω σου, ακόμα και μέσα στο ίδιο σου το σπίτι.

«Λατρεύω τις μυρωδιές της άνοιξης» σκέφτομαι την ώρα που ανοίγω το μπουκάλι με το αγαπημένο μου Campari, για να φτιάξω το απογευματινό μου απεριτίφ -μια συνήθεια που δε σκέφτηκα ούτε στιγμή να σταματήσω τώρα που #Μένουμε_Σπίτι. Το Campari προέρχεται από τη μίξη βοτάνων, αρωματικών φυτών και φρούτων. Σκάει στο στόμα σαν το ξύπνημα της εποχής, απόλυτα ταιριαστό το soundtrack από Balearic ήχους στο λάπτοπ μου. «Τώρα, θα φτιάξω κατάσταση» λέω μέσα μου και χαμογελώ με ικανοποίηση.

Στο μυαλό μου η γεύση του και η ζωηρόχρωμη όψη του θα ταυτίζονται πάντα με τον φωτεινό ουρανό, τις ακτίνες του ήλιου που αρχίζει να δύει, τον πορτοκαλοκόκκινο ορίζοντα, τη σιγουριά που αισθάνεσαι όταν βρίσκεσαι με έναν καλό φίλο, τη φινέτσα της ιταλικής λέξης aperitivo, μιας λέξης που προέρχεται από το λατινικό ρήμα «aperite» και σημαίνει «ανοίγω». Αυτό ακριβώς επιθυμώ να νιώσω. Άνοιγμα. Η τάση είναι «προς τα έξω» κι ας είμαστε εντός.

Η πρώτη εκλεπτυσμένη, μυστηριώδης γουλιά, οικεία και καλοδεχούμενη. «Αυτό είναι» λέω σχεδόν φωναχτά. «Ό,τι χρειάζομαι αυτή τη στιγμή είναι εδώ, στο ποτήρι μου μέσα». 40ml Campari, 120ml Schweppes Tonic, 1 φέτα lime και πάγος. Υψώνω το Campari Tonic μου στην υγεία των μοναδικών εμπειριών, αυτών που μπορείς να ζήσεις σε όποια κατάσταση κι αν βρεθείς, αρκεί να βλέπεις τον κόσμο μέσα από τα μάτια της αισιοδοξίας. Αρκεί να αντιλαμβάνεσαι ότι κάθε στιγμή που περνάει είναι ανεπανάληπτη και να μπορείς να απολαύσεις την αποζημίωση της διαπίστωσης αυτής. Αρκεί να είσαι λάτρης της ζωής.

Πήγε κιόλας οκτώ το απόγευμα. Το ποτήρι μου άδειασε. Πριν διαλέξω ταινία για να περάσω το βράδυ μου θα μπω να κάνω μια online παραγγελία του μονάκριβού μου Campari. Ο χρόνος μαζί του αποκτά άλλη αξία.

Αύριο στις επτά το απόγευμα πάλι εδώ.

 

Aπολαύστε υπεύθυνα

Πριν διαλέξω ταινία για να περάσω το βράδυ μου θα μπω να κάνω μια online παραγγελία του μονάκριβού μου Campari.

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS