Υλικά
600 γρ. καρότα περασμένα από τον τρίφτη
30 γρ. τζίντζερ τριμμένο
200 γρ. κόκκινες φακές
150 ml γάλα
1 κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. πιπέρι κόκκινο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
Λίγο γιαούρτι και κρουτόν για το γαρνίρισμα
Οδηγίες
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα καρότα, το τζίντζερ, τις φακές, το γάλα, το κύμινο, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, το ζωμό λαχανικών και τα βάζουμε να βράσουν για 20 λεπτά.
2. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αλέθουμε την σούπα.
3. Σερβίρουμε την σούπα με λίγο γιαούρτι και κρουτόν.