Υπάρχει μια σάλτσα που μετατρέπει πολλές από τις συνταγές μας από ικανοποιητικές, σε αξέχαστες για τον ουρανίσκο. Είναι τα καραμελωμένα κρεμμύδια, που απογειώνουν μπέργκερ, σάντουιτς, ζυμαρικά, αλλά και ένα πιάτο φάβα. Που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο κυριακάτικο τραπέζι, αλλά και σε ένα γρήγορο σνακ μέσα στην εβδομάδα.
Δεν χρειάζεται να τα αγοράσουμε έτοιμα σε βαζάκι. Μπορούμε να τα φτιάξουμε στο σπίτι μόλις σε δέκα λεπτά, χωρίς εξεζητημένα υλικά και ιδιαίτερες γνώσεις μαγειρικής, αρκεί να ακολουθήσουμε την παρακάτω συνταγή. Το μυστικό της; Το βαλσαμικό ξίδι, με το οποίο γλασάρονται τέλεια.
Καραμελωμένα κρεμμύδια
Υλικά:
½ κίτρινο κρεμμύδι, σε φέτες
1 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
Μία πρέζα ζάχαρη
Μία πρέζα αλάτι
2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
Εκτέλεση:
1. Ενώ κόβετε σε φέτες το κρεμμύδι, βάζετε ένα κατσαρολάκι με χοντρό πάτο σε μέτρια προς ψηλή φωτιά και λιώνετε το βούτυρο (ή ζεσταίνετε το ελαιόλαδο).
2. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και ανακατεύετε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να χάσουν την πικράδα τους.
3. Προσθέτετε το αλάτι, τη ζάχαρη και το βαλσαμικό ξίδι και συνεχίζετε το ανακάτεμα ώστε να απλωθούν καλά.
4. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν καλά και να γλυκάνουν, περίπου για 7-8 λεπτά.
5. Τα απολαμβάνετε σε ένα σάντουιτς με λιωμένο τυρί, στην πίτσα, μέσα σε μπέργκερ, σε ομελέτες, σε ζυμαρικά ή σε οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε.
Δείτε παρακάτω πώς θα φτιάξετε καραμελωμένα κρεμμύδια σαν επαγγελματίας σεφ:
Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
Πηγή συνταγής και φωτό: food52.com