Υλικά
450 γρ. φασόλια χάντρες κτψ Μπάρμπα Στάθης
2 κόκκινες πιπεριές
15 τοματίνια
10 ελιές
1 αβοκάντο
90 γρ. κινόα
150 γρ. καλαμπόκι σε κονσέρβα
ξύσμα από 2 λάιμ
χυμό από 2 λάιμ
2 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι δυόσμο
1 κ.σ. μέλι
Για το σερβίρισμα
2 κ.σ. μαϊντανό και δυόσμο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα φασόλια και βράζουμε για 15 λεπτά.
- Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τις πιπεριές, τα τοματίνια στη μέση, τις ελιές γύρω γύρω από το κουκούτσι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε το αβοκάντο σε κομμάτια του 1 εκ.
- 5 λεπτά πριν βγάλουμε τα φασόλια, προσθέτουμε την κινόα στην κατσαρόλα και βράζουμε και τα δύο μαζί για 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ το καλαμπόκι, το ξύσμα και τον χυμό από τα λάιμ, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τον μαϊντανό, τα ρίχνουμε στο μπολ και τα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
- Σουρώνουμε τα φασόλια με τη κινόα, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό να να κρυώσουν και τα προσθέτουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε το μέλι για να ισορροπήσουμε την οξύτητα και σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά, πιπέρι και με ελαιόλαδο.
Δείτε την αναλυτική συνταγή:
Πηγή: akispetretzikis.com