Είναι από τα πιάτα που έχουν συνδεθεί με μια από τις πιο χαρακτηριστικές μας εμπειρίες shopping. Τα περίφημα κεφτεδάκια της IKEA (μαζί, ίσως, με τα χοτ ντογκ, το παγωτό και τα πατατάκια) αποτελούν ένα ακόμα κίνητρο για να επισκεφτούμε το πολυκατάστημα. Ακόμα όμως και την περίοδο που παραμένει κλειστό μπορούμε να τα απολαύσουμε στο σπίτι. Γιατί τώρα έχουμε στα χέρια μας την αυθεντική συνταγή.

Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια:
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
250 γρ. χοιρινός κιμάς
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
100 γρ. ψίχα ψωμιού τριμμένη
1 αυγό
6 κ.σ. γάλα
αλάτι
πιπέρι

Για τη σάλτσα:
40 γρ. βούτυρο
40 γρ. αλεύρι
150 ml ζωμός λαχανικών
150 ml ζωμός βοδινού
150 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. soy sauce
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
ελαιόλαδο

Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο www.tasty-guide.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS