0
SHARES

Υλικά

-400 γρ. αλέυρι ολικής άλεσης

-300 γρ. νερό χλιαρό

-1 κ.σ. ελαιόλαδο

-2 κ.γ. αλάτι

-8 γρ. μαγιά νωπή

Για τη γαρνιτούρα

-1 κολοκύθι κομμένο σε λεπτές φέτες

-2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες

-1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο

-1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε λεπτές φέτες

-150 γρ. ανθότυρο

-2/3 μαύρες ελιές

-1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες

-2/3 φύλλα βασιλικό

-Λίγο ελαιόλαδο

Οδηγίες

  • Κάνουμε τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το νερό και τη μαγιά. Το δουλεύουμε δυνατά με το χέρι για 10 περίπου λεπτά. Την αφήνουμε να φουσκώσει.
  • Παίρνουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς. Μόλις φουσκώσει η ζύμη τη δουλεύουμε ξανά, τη χωρίζουμε στα τέσσερα και αφήνουμε να φουσκώσει ακόμα για 2 ώρες. Ύστερα απλώνουμε τις 4 ζύμες με τον πλάστη και γαρνίρουμε από πάνω με τα λαχανικά και το τυρί. Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 20 λεπτά.

Δείτε ένα αναλυτικό βίντεο:

 

Πηγή συνταγής: botrini.gr

TAGS