ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η νέα τάση λέγεται fun food. Υγιεινό και με street style, μας ανοίγει την όρεξη για πολλά γέλια

Το φαγητού τύπου street style αποποιείται το junk παρελθόν του. Εμπλουτίζεται με υγιεινά συστατικά και επιστρατεύει συνδυασμούς που -αν μη τι άλλο- έχουν χιούμορ.

Η νέα τάση λέγεται fun food. Υγιεινό και με street style, μας ανοίγει την όρεξη για πολλά γέλια

Τα μαύρα burgers
Και μαύρα και θαλασσινά.
Τα burgers του αντιαμερικάνου

Και fish and chips και κλασικά ζουμερά burgers και γρήγορο σέρβις και χαμηλές τιμές. Με άλλα λόγια, το Food Str, στην αναβαθμισμένη πλέον Καλαμιώτου, είναι όνομα και πράγμα. Γι' αυτό και τα δύο μαύρα bergers του προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη. Ποιος περιμένει σε ένα streetfood-άδικο να βρει μαύρο burger με τόνο (Black Tuna) και μαύρο berger με μπακαλιάρο (Fish Burger). Και στα δύο, το ψωμάκι “βάφεται” μαύρο από το μελάνι σουπιάς. Στο Black Tuna, τον τόνο συνοδεύουν το αγγούρι, η μαγιονέζα και το αβοκάντο, ενώ στο Fish Burger, τον μπακαλιάρο πανέ συνοδεύουν το παντζάρι και η μαγιονέζα.

  • Food Str, Καλαμιώτου 14, Αθήνα, 21 0321 1003

H πίτσα με την κάνναβη
Δεν την καπνίζουμε, την τρώμε

Η νέα τάση λέγεται fun food. Υγιεινό και με street style, μας ανοίγει την όρεξη για πολλά γέλια

Μετά από τις τηλεδίκες αλλά και τις αληθινές δίκες, οι πίτσες του Μπάμπη Ανανιάδη, ιδιοκτήτη της Mystic Pizza, ανακηρύχτηκαν παμψηφεί αθώες. Το φανατικό κοινό της βέβαια δεν είχε ποτέ καμία αμφιβολία για τη θρεπτική αξία και τη νοστιμιά του ζυμαριού από βιολογικό αλεύρι κάνναβης.

  • Mystic Pizza, Φερεκύδου 2, Καλλιμάρμαρο, 210 9592092 και Εμμ. Μπενάκη 76, Εξάρχεια, 210 3839500

Ο γεμιστός λουκουμάς
Ο ιδιόρρυθμος λουκουμάς λέγεται λακαμάς

Μιλάμε για πολύ μεγάλους λακαμάδες. Και πολύ εκκεντρικούς: με γέμιση λεμόνι αλλά και με γέμιση σοκολάτα, με σιρόπια και μπιρμπιλόνια. Η μεγάλη έκπληξη όμως είναι οι αλμυροί λακαμάδες με cheddar, παρμεζάνα ή ζαμπόν.

H sweet pizza
Στη δική μου μόνο σοκολάτα, παρακαλώ!
Όχι καραμελάκια

Αν δεν ξέρετε το περίφημο πλέον Coupepe, καιρός να το μάθετε. Όχι μόνο για τα ολόφρεσκα αλλαντικά και την αυθεντική λεπτή ιταλική ζύμη, αλλά και για τις γλυκές πίτσες του. Ναι, είναι πολλές: με μπισκότα Oreo, κροκάν αμυγδάλου, σοκολάτα, αγριοκέρασα, φράουλες, μασκαρπόνε, χρωματιστά καραμελάκια. Όλα αυτά σε απίθανους συνδυασμούς μάς κάνουν να ξεχάσουμε όσα ξέραμε για την πίτσα.

  • Coupepe, Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου 31, Πεντέλη 21 0810 0040

Η μαύρη πίτσα
Επιτέλους, μια πίτσα που δεν κάνει φυλετικές διακρίσεις

Όχι, δεν έγινε η πίτσα κάρβουνο. Απλώς η κόκκινη βέσπα, ως βέρα Ιταλιάνα, τρελαίνεται για παραθαλάσσιες βόλτες. Μετά από μια τέτοια βόλτα φαίνεται γεννήθηκε η ιδέα για το ζυμάρι με μελάνι σουπιάς και το topping από αχιβάδες. Τελικά, εκτός από το μπλε, μπορεί και το μαύρο να μυρίζει θάλασσα.

To ζαχαρένιο σέρβις
Εδώ θα φάμε και τα πιάτα

Εντάξει, πολλοί έχουν εισάγει την eco friendly φιλοσοφία στις επιχειρήσεις τους, αλλά το Sushirolls τούς ξεπέρασε όλους. Όλα τα ιαπωνικά καλούδια του τα σερβίρει σε πιάτα από ζαχαροκάλαμο, υλικό βιοδιασπώμενο μεν, ανθεκτικό δε (αντέχει ακόμη και στα μικροκύματα). Τα πιάτα βέβαια είναι η αφορμή. Το μενού του, νόστιμο και οικονομικό, είναι η αιτία.
SOS: Αφού εξαφανίσετε το σούσι σας, μην εξαφανίσετε και το πιάτο. Προς το παρόν, τουλάχιστον, δεν τρώγεται. Στο μέλλον όμως ποιος ξέρει;

  • Sushirolls, Αγ. Νικολάου 3, Πειραιάς, τηλ. 2104284439

Read Next

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.