Η Θεσσαλονίκη απέκτησε τη δική της Χώρα των Θαυμάτων. Είναι το γαστρονομικό στέκι Charlie D. Brasserie (Κομνηνών 10, Θεσσαλονίκη, τηλ. 231 0021010). Έχει όνομα εμπνευσμένο από τον Τσαρλτς Λούτγουϊτζ Ντότζσον (ευρέως γνωστό ως Λιούις Κάρολ), τον συγγραφέα του εμβληματικού παραμυθιού της Αλίκης, και λογότυπο που απεικονίζει τον ντόντο, τον χαρακτήρα του βιβλίου.
Έχει επίσης διακόσμηση που θα μιλήσει στην καρδιά και την αισθητική όσων αγαπούν τον κινηματογράφο και ιδιαίτερα τον σκηνοθέτη Γουές Άντερσον. Δεν υπόσχεται όμως να ευφραίνει μόνο το μάτι αλλά και τον ουρανίσκο, προτείνοντας γαλλική κουζίνα χωρίς περίτεχνα στησίματα μέσα από ένα all day menu που έχει επιμεληθεί ο διάστερος Michelin σεφ Arnaud Bignon.
Για τον Arnaud Bignon, το Charlie D. ήταν μια ευκαιρία να επιστρέψει στα βασικά και απλά, μια ανάσα στο μακροχρόνιο ταξίδι του στα gourmet εστιατόρια. Για εμάς είναι μια ευκαιρία να γευτούμε κουζίνα πολλών αστέρων σε προσιτές τιμές. Ή έστω να κάνουμε μια στάση για απογευματινό καφέ, τον οποίο θα συνοδεύσουμε με κάποιο λαχταριστό γλυκό από το παραμυθένιο καρότσι του Charlie D., οπως το Chios Thessaloniki με κρέμα μπουγάτσας και άρωμα μαστίχας Χίου.
Το Charlie D. Brasserie είναι το νέο πρότζεκτ του restaurateur Απόστολου Τραστέλη και του Bignon, σε συνεργασία με το ξενοδοχείο Excelsior και την ιδιοκτήτριά του, Ισμήνη Τορνιβούκα, η οποία λατρεύει την «Αλίκη», εξ ου και ο τίτλος. Ένας χώρος που αξίζει να βάλουμε στο γαστρονομικό μας χάρτη.