Θρεπτική, εύγευστη και υπέροχα υγιεινή – δοκίμασε τη συνταγή για κοτόσουπα από την Κάλλια Γιαννιτσοπούλου.
Κοτόσουπα αβγολέμονο
(350 θερμίδες ανά μερίδα)
Υλικά για 4 μερίδες:
700 γρ. κοτόπουλο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 καρότο
Μία πατάτα
3 κ.σ. ρύζι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Για το αβγολέμονο:
2 ασπράδια αβγού
Χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση:
1. Βάλε όλο το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα και σκέπασέ το με νερό, τόσο που να το ξεπερνάει 2-3 εκατοστά. Πρόσθεσε ολόκληρο το κρεμμύδι, την πατάτα, το καρότο, αλάτι και πιπέρι. Βράσε το κοτόπουλο για 40 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί. Αφαίρεσε το κοτόπουλο και τα λαχανικά από την κατσαρόλα. Φίλτραρε το ζουμί και βάλ’ το πάλι στην κατσαρόλα.
2. Βάλε το κρεμμύδι, την πατάτα, το καρότο και λίγο από το ζουμί στο μπλέντερ και χτύπα τα μέχρι να έρθουν σε μορφή πουρέ. Ρίξε στην κατσαρόλα με το ζωμό το ρύζι και λίγο ελαιόλαδο
και σιγόβρασε μέχρι να βράσει το ρύζι. Πρόσθεσε και τον πουρέ λαχανικών και ανακάτεψε.
3. Σε ένα πιάτο χτύπα καλά τα 2 αβγά με το χυμό λεμονιών και αβγόκοψε τη σούπα. Σέρβιρε ρίχνοντας κομμάτια κοτόπουλο μέσα στη σούπα ή ξεχωριστά.
Δες παρακάτω μια ακόμα εύκολη συνταγή για κοτόσουπα:
Πηγή: www.shape.gr
*Από την Κάλλια Γιαννιτσοπούλου, διαιτολόγο-διατροφολόγο MSc, MBA, SRD, μεταπτυχιακό στη διατροφή, Πανεπιστήμιο του Surrey, μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων, υπεύθυνη του επιστημονικού διαιτολογικού κέντρου «Σώμα Υγιές» (www.somaygies.gr).
Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram
Photo by Anastasiia Vasileva on Unsplash