ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Ελένη Σαβιολάκη βλέπει τη ζωή διαφορετικά και κυρίως πιο γλυκιά

Η Ελένη είδε την απόλυση σαν ευκαιρία για να κάνει κάτι διαφορετικό: τα γλυκά Different. Διαφορά στην εμφάνιση, στη γεύση και στον τρόπο που βλέπει τη ζωή της.

Η Ελένη Σαβιολάκη βλέπει τη ζωή διαφορετικά και κυρίως πιο γλυκιά

Την Ελένη Σαβιολάκη δεν θα τη βρείτε σε κάποιο ζαχαροπλαστείο στο ρόλο της pastry chef. Επίσης, μην γκουγκλάρετε το όνομά της για να δείτε τη δουλειά της – δεν έχει ούτε site ούτε δημοσιεύσεις. Η Ελένη είναι μια τέως ιδιωτική υπάλληλος, η οποία έχασε τη δουλειά της (πριν από τρία χρόνια), αλλά όχι και την όρεξή της να εργαστεί. Και βρήκε τον καλύτερο τρόπο για να συνδυάσει το επάγγελμα με τα μητρικά της καθήκοντα, καθώς η νέα της δουλειά δεν απαιτεί να λείπει για ώρες από το σπίτι.
Με το μικρόβιο της ζαχαροπλαστικής να την τρώει από τα παιδικά της χρόνια, σκέφτηκε «κάθε εμπόδιο για καλό» και ξεκίνησε να μετατρέπει την κουζίνα του σπιτιού της σε επαγγελματικό εργαστήριο.

Η Ελένη Σαβιολάκη βλέπει τη ζωή διαφορετικά και κυρίως πιο γλυκιά
Αχλάδι ψητό με μπαχαρικά και κρασί, πάνω σε ζεστή σάλτσα σοκολάτας και Crumble με γεύση μελομακάρονο.

Έτσι, ανάμεσα στις φωνές και τα γέλια των δυο μικρών γιων της (7 και 3 χρόνων), γεννήθηκαν τα «Different». Διαφορετικά «όνομα και πράγμα». Εξάλλου αυτό ακριβώς το διαφορετικό ήταν η αιτία που ανακάλυψα τις δημιουργίες της σε αυτήν την ανεξάντλητη πηγή πληροφοριών που λέγεται Facebook. Είναι η ίδια πηγή απ' όπου η Ελένη αντλεί έμπνευση για τις δημιουργίες της, παράλληλα βέβαια με το Pinterest και το Instagram, τις νέες, ψηφιακές «βίβλους» για κάθε άνθρωπο με αισθητικές ανησυχίες.
Τα γλυκά της Ελένης Σαβιολάκη δεν τα έχω δοκιμάσει – ακόμη. Έχω ωστόσο βάσιμες υποψίες ότι είναι το ίδιο εύγευστα όσο και φωτογραφίσιμα, γιατί αδυνατώ να πιστέψω πως μια γυναίκα ζαχαροπλάστις, με τέτοιου είδους εμμονή στo food styling, δεν έχει και την ίδια εμμονή με τη γεύση.
Παράλληλα, έμαθα πως απεχθάνεται τη ζαχαρόπαστα (που έχουμε βαρεθεί να τη βλέπουμε) και χρησιμοποιεί ποιοτικές πρώτες ύλες που δεν τις βρίσκεις στα μαζικά γλυκά, όπως φρέσκα ολόκληρα αυγά και αυθεντική βανίλια Μαγαδασκάρης αλλά και υλικά που παραδοσιακά ανήκουν στους μάγειρες, όπως κρασί, ούζο και παξιμάδια.

Της αρέσει ακόμη να πειράζει τις συνταγές που έμαθε από τη μαμά της και να τις σερβίρει με τρόπο που να μη θυμίζουν τίποτα από τα παραδοσιακά γλυκά. Συχνά πυκνά, μάλιστα, βουτάει τις δημιουργίες της μέσα σε μυρωδάτες σάλτσες, δροσερές το καλοκαίρι, ζεστές τώρα το χειμώνα.

Και με τα μελομακάρονα ή τους κουραμπιέδες τι γίνεται; Κι εδώ παίζει έντονα το «πριν» και το «μετά». Δηλαδή, τα μελομακάρονα μεταμορφώνονται σε βάση για τσιζκέικ, σε μωσαϊκό ή τυλίγονται σε φύλλο με καρύδια και περιλούζονται με σάλτσα μαυροδάφνης. Οι κουραμπιέδες, πάλι, θρυμματίζονται και εξελίσσονται σε τιραμισού, ενώ ο μπακλαβάς τυλίγεται σε ρολό για να κάτσει πάνω σε μια μους σοκολάτας.

Όσο για τους πελάτες της, δεν είναι οι μητέρες που οργανώνουν παιδικά πάρτι ούτε οι οικοδέσποινες που φτιάχνουν έναν τεράστιο μπουφέ για μαζική κατανάλωση. Είναι, εκτός από εταιρείες που οργανώνουν special events σε πολυχώρους, άνθρωποι που θέλουν να προσεγγίσουν γλυκά και με στυλ κάποιες ιδιαίτερες στιγμές της ζωής τους. Για παράδειγμα: μια παρέα φίλων που αποχαιρετούν ένα μέλος της παρέας που βρήκε δουλειά στο εξωτερικό. Ή ένας άντρας που θέλει να γιορτάσει την επέτειο γάμου ή τα γενέθλια της γυναίκας του με έναν τρόπο διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Μια γυναίκα που ετοιμάζει γιορταστικό δείπνο για την επιτυχία του παιδιού της στις εισαγωγικές εξετάσεις... Διαφορετικοί άνθρωποι που απαιτούν διαφορετικά γλυκά, κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους. Τελικά τα γλυκά «Different» θα λέγαμε ότι αγγλιστί είναι custom made και γαλλιστί sur mesure. Στα ελληνικά, είναι απλώς Διαφορετικά.

Για να παραγγείλετε το δικό σας διαφορετικό γλυκό
Facebook
Τηλ.: 6936590361

Pavlova, σάλτσα από κόκκινα φρούτα με βανίλια.

Read Next

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

Περισσότερα από

Life

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.