Αν έπρεπε να περιγράψει κανείς με μία λέξη τη μαγειρική του Πάνου Ιωαννίδη, αυτή θα ήταν η ειλικρίνεια. Παρά τις επαγγελματικές αξιώσεις σε μεγάλες κουζίνες (ανάμεσά τους και αυτή της πρεσβείας της Δανίας στην Αθήνα) αλλά και της φήμης που απολαμβάνει, ο chef παραμένει ένας πραγματικός μάγειρας στη ψυχή που μετουσιώνει τεχνικές και τάσεις σε νόστιμα πιάτα που ιντριγκάρουν τη μνήμη. 

Στο Ovio, το νέο εστιατόριο του Πάνου Ιωαννίδη και του Πάνου Πολίτη (Cupola), ο chef προτείνει ένα γευστικό συγκερασμό casual και fine dining κουζίνας, εστιάζοντας στη σημασία της πρώτης ύλης, ακούγοντας τις τάσεις και αντλώντας δύναμη από το παρελθόν που τον διαμόρφωσε. 

-Ποιο είναι το πιάτο που σε καθόρισε;

«Το πιάτο που έχει καθορίσει τη φιλοσοφία μου σαν μάγειρας είναι ένα spaghetti με σάλτσα ντομάτα και βασιλικό. Απλή, σωστά μαγειρεμένη, με υγιεινά και φρέσκα υλικά. Ήταν αυτή που δοκίμασα στο πρώτο μου ταξίδι στην Ιταλία πριν γίνω μάγειρας και με έκανε να σκεφτώ τις διαφορές που είχε από τα απλά μακαρόνια με ντομάτα της μαμάς μου ανοίγοντας για μένα "το μπαούλο με τα μυστικά" για τους μαγειρικούς μου ορίζοντες. Με ενέπνευσε να εξερευνήσω γνώση και τεχνικές που θα μπορούν να αποφέρουν το βέλτιστο αποτέλεσμα. Μια γνώση που μέσα από πολλές εμπειρίες και κόπο μετέφερα ως ποιότητα στα πιάτα μου. Κατ’ εμέ, τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει την καλή πρώτη ύλη και κατά μία έννοια ο μάγειρας οφείλει να αναδεικνύει τα υλικά του σε κάθε πιάτο. Θέλω να πρεσβεύω αυτό στην κουζίνα μου. Γεύση και τιμιότητα με ποιοτικά μεσογειακά υλικά που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν θα μπορούσε αυτό το πιάτο λοιπόν, ιστορικά και όχι μόνο, να λείπει από το Ovio».

«Γεύση και τιμιότητα με ποιοτικά μεσογειακά υλικά που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο».

 

Διαβάστε τη υπέροχη συνέχεια της συνέντευξης του Πάνου Ιωαννίδη στο harpersbazaar.gr

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS