ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γλυκές γεύσεις, φινετσάτα ποτήρια, θηλυκές λεπτομέρειες. Υπάρχουν κοκτέιλ που μας εκφράζουν απόλυτα.

Επισκεφθήκαμε έξι από τα πιο αγαπημένα μπαρ της Αθήνας και ρωτήσαμε τους bartenders ποια κοκτέιλ έχουν κλέψει την καρδιά του γυναικείου φύλου και γιατί τα προτιμά.

Γλυκές γεύσεις, φινετσάτα ποτήρια, θηλυκές λεπτομέρειες. Υπάρχουν κοκτέιλ που μας εκφράζουν απόλυτα.

Tailor Made / κοκτέιλ Wild Rose

«Το “Wild Rose” το ερωτεύονται με την πρώτη ματιά, χάρη στο εντυπωσιακό κολονάτο ποτήρι και το έντονο χρώμα του. Έπειτα βέβαια, με την πρώτη γουλιά, το αγαπάνε για την ισορροπημένη γλυκόξινη γεύση του. Κι αν τις ρωτούσες με ποιον ταξιδιωτικό προορισμό ή γυναικείο αξεσουάρ θα το παρομοίαζαν; Μάλλον με τη μοναδική Φλωρεντία ή με ένα ζευγάρι κομψές ψηλοτάκουνες γόβες».
-Γιάννης Νάτσης, bar manager.

Τailor Made: Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2, Μοναστηράκι.

Γλυκές γεύσεις, φινετσάτα ποτήρια, θηλυκές λεπτομέρειες. Υπάρχουν κοκτέιλ που μας εκφράζουν απόλυτα.
Wild Rose: Βότκα Ketel One, ιταλικό βερμούτ Noilly Prat, λικέρ κόκκινου πορτοκαλιού, φρέσκος χυμός πορτοκάλι.

Cinco ​/ κοκτέιλ Bensan Mule

«Στις γυναίκες αρέσει να πίνουν ένα ελαφρύ, δροσερό και ultra καλοκαιρινό κοκτέιλ όλες τις εποχές του χρόνου. Ένα κοκτέιλ που, με τη γεύση και το άρωμά του, να τις ταξιδεύει στις παραλίες των ονείρων τους. Και αυτή ακριβώς την αίσθηση τους χαρίζει το Bensan Mule».
-Γιάννης Τόρης, συνιδιοκτήτης/restaurant manager.

Cinco: Σκουφά 52, Κολωνάκι.

Bensan Mule: Βότκα, σάκε (γιαπωνέζικο απόσταγμα από ρύζι) μαριναρισμένο με λεμονόχορτο, πουρές από παμπάνα (εξωτικό φρούτο, του οποίου η γεύση μοιάζει με συνδυασμό passion fruit και μπανάνας), σιρόπι από φρούτα του πάθους, σιρόπι από γιαπωνέζικη μέντα, φρέσκος χυμός λάιμ και, τέλος, αφρός από παμπάνα, γιαπωνέζικη μέντα και τζίντζερ μπύρα.

The Gin Joint / κοκτέιλ Meet Mrs. Collins

«Η γεύση του συνδυάζει τα βοτανικά στοιχεία του London Dry Gin με τη φρεσκάδα από τον άνηθο και το αγγούρι, την γλυκόξινη αίσθηση των κόκκινων φρούτων και τον ζωηρό και φρουτώδη χαρακτήρα των ροζέ φυσαλίδων. Αν ήταν κόσμημα, σίγουρα θα ήταν κολιέ από μαργαριτάρια: Classy & fabulous».
-
Ναταλία Λιβιτσάνου, bartender.

The Gin Joint: Χρήστου Λαδά 1, Πλ. Καρύτση.

Meet Ms Collins: London Dry Gin, Lime Cordial αρωματισμένο με αγγούρι και άνηθο, ροζέ αφρώδες κρασί, κόκκινα φρούτα.

Buba / κοκτέιλ Jenna’s Choice

«Αποτελώντας μια νέα εκδοχή του -κλασικού πλέον- “Pornstar” και με όνομα εμπνευσμένο από την… θρυλική Jenna Jameson, είναι ένα κοκτέιλ με σέξι χαρακτήρα και συντροφεύει τις γυναίκες σε βραδιές που μοιάζουν βγαλμένες από το “Sex and the City”. Συνοδεύεται από ένα κραγιόν στο χρώμα του κόκκινου τριαντάφυλλου, το οποίο, φυσικά, τρώγεται και, καθώς ακουμπάει στα χείλη, αφήνει μια γεύση σοκολάτας και passionfruit, καθώς και το άρωμα των litchi. Το ποτήρι διακοσμείται επίσης με πινελιές πικρής σοκολάτας».
-Νίκος Δεληβοριάς, bartender.

Buba: Παπαδιαμάντη 4, Κηφισιά.

Jenna' s Choice: Vodka αρωματισμένη με βανίλια, πουρές passion fruit, φρέσκος χυμός λεμόνι, σιρόπι litchi.

The Dalliance House / κοκτέιλ Ornamajo

«Ο εξωτικός χαρακτήρας του “Ornamajo” έχει κερδίσει την προτίμηση των περισσότερων γυναικών. Αν ήταν ταξιδιωτικός προορισμός, θα ήταν η Τουλούμ, η πόλη των Μάγια, στο Μεξικό. Η παραλία με την λευκή άμμο που απλώνεται ώς εκεί που φτάνει το βλέμμα, τα μαγικά χρώματα της Ανατολής, οι τιρκουάζ αποχρώσεις της θάλασσας θα αποτελούσαν το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσει κανείς ένα “Ornamajo”». Βασίλης Μαχαίρας, bartender.

The Dalliance House: Κυριαζή 19, Κηφισιά.

Ornamajo: Tequila Reposado, Aperol, φρέσκος χυμός λάιμ, μάνγκο, νέκταρ αγαύης, φιστίκι Αιγίνης για γαρνιτούρα.

MoMix / κοκτέιλ Vanity Mirror

«Οι γυναίκες το προτιμούν για την πρωτοτυπία του και τα 100% θηλυκά του χαρακτηριστικά: Ταυτίζεται με τις αγαπημένες τους συνήθειες και το πάθος τους για τη σοκολάτα. Και πώς ακριβώς το καταναλώνεις; Η διαδικασία είναι εξίσου πρωτότυπη και εντυπωσιακή: Τρως το κραγιόν και το σφουγγαράκι με το ρουζ και πίνεις την κολόνια!».
-Άρης Χατζηαντωνίου, συνιδρυτής και head bartender.

MoMix: Κελεού 1-5, Κεραμεικός και Ποσειδώνος 81 & Δούσμανη 3, Γλυφάδα.

Vanity Mirror: Ένα… κραγιόν, ένα ρουζ με το σφουγγαράκι του και μια κολόνια συνθέτουν ένα κοκτέιλ-ύμνο στις γεύσεις και τις υφές της σοκολάτας, σερβιρισμένο σε δίσκο που αντικατοπτρίζει το πρόσωπό σας.

Κολοκοτρώνη 9 / κοκτέιλ Jeannine

«Η γευστική πολυπλοκότητα του συγκεκριμένου κοκτέιλ είναι από τους βασικούς λόγους που αγαπήθηκε. Η απαλή και λουλουδάτη προσωπικότητα που έχει το κουβανέζικο ρούμι, η αίσθηση οικειότητας που προσφέρει το χαμομήλι, η ένταση εσπεριδοειδών από τα ελαιοζάχαρα, η πικρή γεύση του Campari και οι λιγοστές σταγόνες από μπαχαρικά, λουλούδια και βότανα εβαπτισμένα σε αλκοόλ, συνθέτουν ένα αρμονικό αποτέλεσμα με πλούσια αρώματα. Ένας ακόμη λόγος είναι η γλυκιά ιστορία που κρύβεται πίσω του, εφόσον, το “ανακαλύψαμε” σε ένα ταξίδι μας στην Καραϊβική, το εξελίξαμε επιστρέφοντας και, κατά συνέπεια, πρόκειται για ένα κοκτέιλ που ταξίδεψε χιλιάδες χιλιόμετρα μέχρι να βρει τελικά το σπίτι του στην “Κολοκοτρώνη 9”». ---Νίκος Αρβανίτης, bartender

Κολοκοτρώνη 9: Κολοκοτρώνη 9, Αθήνα

Αυτά είναι τελικά που θέλουν οι γυναίκες (τουλάχιστον στο θέμα "κοκτέιλ).

Read Next

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.