X

Γιαουρτογλυκό χωρίς ζάχαρη με μπισκότα: Μια ελαφριά και απολαυστική λιχουδιά

Το γλυκό που μας θυμίζει άνοιξη.

Είναι ελαφρύ χωρίς ζάχαρη και με λίγες θερμίδες.

Υλικά

  • -800gr κομπόστα κοκτέιλ φρούτων
  • -200gr ζελέ ανανά (2 φάκελα)
  • -500gr γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • -1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ

Διαδικασία

  • Αδειάζουμε την κομπόστα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, συλλέγοντας το σιρόπι σε ένα σκεύος. Βράζουμε 1½ ποτήρι νερό και το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε τη σκόνη για ζελέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε όλο το σιρόπι από την κομπόστα.
  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 - 15 λεπτά, αλλά όχι να αρχίσει να πήζει. Κατόπιν το ρίχνουμε λίγο-λίγο μέσα στο γιαούρτι, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει το γιαούρτι, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Κόβουμε την κομπόστα σε κυβάκια, καθώς και τα πτι μπερ και τα ενσωματώνουμε στο γιαουρτοζελέ με απαλές κινήσεις. Αδειάζουμε το γλυκό σε μια στρογγυλή φόρμα από πλαστικό ή σιλικόνη. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 4 - 6 ώρες μέχρι να πήξει καλά. Για να το ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε για μερικά δευτερόλεπτα τη φόρμα σε πολύ ζεστό νερό και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
  • Για να κάνουμε το γλυκό ακόμη πιο ελαφρύ, επιλέγουμε στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά και κομπόστα χωρίς ζάχαρη, δηλαδή με χυμό σταφυλιού (π.χ. Κύκνος ροδάκινο ή βερίκοκο).
  • Φτιάχνουμε το ζελέ προσθέτοντας το σιρόπι από την κομπόστα. Ετσι γίνεται πιο πυκνό και ενσωματώνεται καλύτερα στο γιαούρτι.

Δείτε τη συνταγή βήμα-βήμα:

Πηγή: Sotiria amor

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Επίσης...

Απόψε (4/10) στην TV: Γαλαξίας αστέρων σε ιστορική κομεντί, θρήνος και οικογένεια

Ένα μικρό αγόρι προσπαθεί να αποδεχθεί τον θάνατο του πατέρα του απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Πέντε λόγοι για να επισκεφθείς την Ελβετία στη "low season" του φθινοπώρου

Είναι ο απόλυτος προορισμός, αν θέλεις να ταξιδέψεις το φθινόπωρο στην Ευρώπη.

Περισσότερα από

Τι νέο βλέπουμε τώρα στα σινεμά

Οι πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους και όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις γι' αυτές.

Οι Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.

Ο Ριγολέττος σαν πολυαισθητηριακή εμπειρία όπερας για βρέφη και μικρά παιδιά

Η δράση δεν ακολουθεί τη συμβατική μορφή μιας θεατρικής παράστασης· αντιθέτως, στήνει έναν χώρο ανοιχτό στη φαντασία, την αισθητηριακή εξερεύνηση και το παιχνίδι, αποτελώντας μια τρυφερή πρόσκληση σε μια πρώτη διασκεδαστική γνωριμία με τον κόσμο της όπερας.

Φούσκωμα και δυσπεψία; 5 βότανα που ανακουφίζουν το στομάχι φυσικά

Από τη μέντα μέχρι το κύμινο, δες πώς μπορείς να χαρίσεις στο στομάχι σου ανάσα ανακούφισης με φυσικό τρόπο.

Συνταγή: Πώς θα φτιάξεις smoothie με 30γρ. πρωτεΐνης χωρίς σκόνη

Ένα smoothie με φυσική πρωτεΐνη που απογειώνει την αποκατάσταση μετά το workout.

Οι συναυλίες και τα μουσικά φεστιβάλ του ΠΣΚ

Συναυλίες, φεστιβάλ και αφιερώματα που δεν πρέπει να χάσεις στην Αθήνα τις επόμενες μέρες.

Κάδμιο στο κακάο: Μπορεί να φύγει με το βράσιμο η καρκινογόνα ουσία;

Πώς η φθινοπωρινή σου συνήθεια, το ρόφημα κακάο, μπορεί να κρύβει κινδύνους και τι πρέπει να προσέχεις.

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

Στην Ιπποκράτους υπάρχει ένα café που είναι και μανάβικο

Και το αντίθετο: Εκεί λοιπόν θα πας για βιολογικά φρούτα και λαχανικά, καθώς και για τον -πολύ καλό- καφέ σου.