"Για παγωτό, στον Ιταλό", λένε στο Ναύπλιο, αναφερόμενοι σε μία από τις εμπειρίες που αποτελούν σημείο αναφοράς για τη γραφική πόλη. Για να τη ζήσετε, πρέπει να πάτε στην οδό Φαρμακοπούλου, πίσω από την Πλατεία Συντάγματος, όπου θα συναντήσετε τη διάσημη Antica Gelateria di Roma με τις αμέτρητες γεύσεις σε παγωτό. Οι Ιταλοί ιδιοκτήτες του, Marcello και Claudia, θα σας μυήσουν στα μυστικά της αυθεντικής, ιταλικής gelateria.

Από τις all time προτάσεις των Ιταλών μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την κρέμα με κομματάκια φρούτων και τη zuppa inglese με παντεσπάνι, σταφίδα και ρούμι.
Η δυνατή ιταλική μουσική σε συνδυασμό με τις θεσπέσιες μυρωδιές θα σας οδηγήσουν στην είσοδο του μαγαζιού.

Η δυνατή ιταλική μουσική σε συνδυασμό με τις θεσπέσιες μυρωδιές θα σας οδηγήσουν στην είσοδο του μαγαζιού. Από εκεί αναλαμβάνουν οι ειδικοί, οι οποίοι θα σας κατατοπίσουν για τις περίπου 30 διαφορετικές γεύσεις παγωτού που παρασκευάζονται στο εργαστήριο με φρέσκα φρούτα εποχής (τα σορμπέ) και τοπικό γάλα Αργολίδας (η κρέμα παγωτό).

Οι Ιταλοί ιδιοκτήτες του, Marcello και Claudia.

Από τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις το σορμπέ σοκολάτα με γκράπα ή πιπεριά τσίλι, η σοκολάτα-φουντούκι και το παγωτό με στέβια. Από τις all time προτάσεις των Ιταλών μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την κρέμα με κομματάκια φρούτων και τη zuppa inglese με παντεσπάνι, σταφίδα και ρούμι. Εδώ θα βρείτε επίσης αυθεντικά ιταλικά γλυκά, όπως πανακότα και τιραμισού, αλλά και πορτοκαλόπιτα, snacks με ιταλικό προσούτο, σπιτικές μαρμελάδες και διάφορα άλλα ιταλικά προϊόντα, όπως limoncello και mandarinello, μπισκότα cantuccini παρασκευασμένα ειδικά για την gelateria από φούρνο στη Φλωρεντία, όπως panettone κ.ά. Εναλλακτικά, μπορείτε να πιείτε αυθεντικό ιταλικό espresso και cappuccino. 

Πρέπει να πάτε στην οδό Φαρμακοπούλου, πίσω από την Πλατεία Συντάγματος, όπου θα συναντήσετε τη διάσημη Antica Gelateria di Roma.
Εδώ θα βρείτε επίσης αυθεντικά ιταλικά γλυκά, όπως πανακότα και τιραμισού, αλλά και πορτοκαλόπιτα, snacks με ιταλικό προσούτο, σπιτικές μαρμελάδες

Πηγή: greekguide.com

TAGS