0
SHARES

«Μα, πόσες φορές τη βδομάδα τρως ζυμαρικά με ρωτάει η συνάδελφός μου, στο lunch break -μια καθημερινή συνήθεια που απολαμβάνουμε και οι δυο, αφού μας βγάζει από τη ροή της δουλειάς και μας βάζει σε ένα ευχάριστο μισάωρο επικοινωνίας. «Όσες μπορώ» της απαντάω γελώντας γιατί ξέρω ότι έχω άσο στο μανίκι και ότι θα την εκπλήξω ευχάριστα με τη νέα ανακάλυψη/πληροφορία που της φυλάω για τη συνέχεια.

Η βασική συζήτηση αυτού του μισάωρου είναι φυσικά τι άλλο, το φαγητό. «Τι έχεις φέρει σήμερα;», «πότε το ετοίμασες;», «έχω βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια», «έχεις κάτι καινούργιο να μου προτείνεις;», «καμία νέα ιδέα;». Αρπάζω την πάσα της τελευταίας λέξης της και παίρνω ύφος ψαγμένου foodie, που γνωρίζει τις τάσεις, τα νέα εστιατόρια και τις νέες γεύσεις πριν ακόμα συμβούν.

Οι πέννες από 100% αλεύρι κόκκινης φακής της Barilla.

«Φυσικά και έχω» της λέω. «Τα νέα Barilla με αλεύρι από κόκκινες φακές και ρεβίθια που μόλις ανακάλυψα και ξετρελάθηκα. Σχήμα ζυμαρικού και όσπρια σε ένα. Ούτε που μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα καλύψω την επιθυμία μου για όσπρια κερδίζοντας χρόνο από την καθημερινότητά μου» συνεχίζω, μη μπορώντας να κρύψω τη χαρά μου. Για μένα που το φαγητό είναι στα τρία πρώτα πράγματα που σκέφτομαι με το που ανοίξω τα μάτια μου το πρωί μέχρι που θα τα κλείσω, τέτοιου τύπου γευστικές εκπλήξεις είναι το ζητούμενο.

Η εξέλιξη της νοστιμιάς, όπως αυτή ορίζεται στο δικό μου μενού, το οποίο έτσι κι αλλιώς είναι ανοιχτό σε προκλήσεις, αλλά παράλληλα έχει και απαιτήσεις. Οι πέννες από 100% αλεύρι κόκκινης φακής και τα καζαρέτσε από 100% αλεύρι ρεβιθιού της Barilla μοιάζουν να είναι αυτό που ήθελα.

Tα καζαρέτσε από 100% αλεύρι ρεβιθιού της Barilla.

«Εξελιγμένα ζυμαρικά» λέω με στόμφο σαν αν έχω βγάλει τίτλο σε άρθρο. Η συνάδελφός μου γελάει και με ρωτάει μερικά έξτρα tip για να μπει κι αυτή στο κλίμα των Barilla από όσπρια.

«Από 100% αλεύρι ρεβιθιού ή κόκκινης φακής, πλούσια σε πρωτεΐνες, πλούσια σε φυτικές ίνες, χωρίς γλουτένη» εξηγώ, μιας και το έχω ψάξει το θέμα.

Η αλήθεια είναι ότι μόλις τα είδα στο ράφι του σούπερ μάρκετ, τις προάλλες, παραξενεύτηκα. Αλλά ταυτόχρονα, η περιέργειά μου είχε κοκκινίσει από προσμονή. Τα έβαλα στο καλάθι μου χωρίς δεύτερη σκέψη. Και τις δύο γεύσεις.

Ταιριάζουν υπέροχα με λαχανικά, με ψάρι και κρέας, ανοίγοντας νέους ορίζοντες δημιουργικότητας στην κουζίνα. Έχω δοκιμάσει ήδη αρκετούς συνδυασμούς, με κοτόπουλο, με τόνο, με χοιρινό, με λαχανικά και το μυστικό για ένα πιάτο με ισορροπημένη γεύση είναι η πλούσια σάλτσα. 

Αυτό που με εντυπωσίασε πιο πολύ, όμως, είναι η τέλεια υφή και το al dente κράτημά τους. Κάτι που δε διαπραγματεύομαι.

Οι πέννες από 100% αλεύρι κόκκινης φακής και τα καζαρέτσε από 100% αλεύρι ρεβιθιού της Barilla μοιάζουν να είναι αυτό που ήθελα.

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS