ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γευστική εμπειρία: Έψαχνα μια νέα ιδέα για τα όσπρια και μόλις τη βρήκα

Ούτε που φανταζόμουν ότι το αλεύρι ρεβιθιού και κόκκινης φακής θα μου χαρίσει το πιο ωραίο μεσημεριανό πιάτο.

Γευστική εμπειρία: Έψαχνα μια νέα ιδέα για τα όσπρια και μόλις τη βρήκα

«Μα, πόσες φορές τη βδομάδα τρως ζυμαρικά με ρωτάει η συνάδελφός μου, στο lunch break -μια καθημερινή συνήθεια που απολαμβάνουμε και οι δυο, αφού μας βγάζει από τη ροή της δουλειάς και μας βάζει σε ένα ευχάριστο μισάωρο επικοινωνίας. «Όσες μπορώ» της απαντάω γελώντας γιατί ξέρω ότι έχω άσο στο μανίκι και ότι θα την εκπλήξω ευχάριστα με τη νέα ανακάλυψη/πληροφορία που της φυλάω για τη συνέχεια.

Η βασική συζήτηση αυτού του μισάωρου είναι φυσικά τι άλλο, το φαγητό. «Τι έχεις φέρει σήμερα;», «πότε το ετοίμασες;», «έχω βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια», «έχεις κάτι καινούργιο να μου προτείνεις;», «καμία νέα ιδέα;». Αρπάζω την πάσα της τελευταίας λέξης της και παίρνω ύφος ψαγμένου foodie, που γνωρίζει τις τάσεις, τα νέα εστιατόρια και τις νέες γεύσεις πριν ακόμα συμβούν.

Γευστική εμπειρία: Έψαχνα μια νέα ιδέα για τα όσπρια και μόλις τη βρήκα
Οι πέννες από 100% αλεύρι κόκκινης φακής της Barilla.

«Φυσικά και έχω» της λέω. «Τα νέα Barilla με αλεύρι από κόκκινες φακές και ρεβίθια που μόλις ανακάλυψα και ξετρελάθηκα. Σχήμα ζυμαρικού και όσπρια σε ένα. Ούτε που μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα καλύψω την επιθυμία μου για όσπρια κερδίζοντας χρόνο από την καθημερινότητά μου» συνεχίζω, μη μπορώντας να κρύψω τη χαρά μου. Για μένα που το φαγητό είναι στα τρία πρώτα πράγματα που σκέφτομαι με το που ανοίξω τα μάτια μου το πρωί μέχρι που θα τα κλείσω, τέτοιου τύπου γευστικές εκπλήξεις είναι το ζητούμενο.

Η εξέλιξη της νοστιμιάς, όπως αυτή ορίζεται στο δικό μου μενού, το οποίο έτσι κι αλλιώς είναι ανοιχτό σε προκλήσεις, αλλά παράλληλα έχει και απαιτήσεις. Οι πέννες από 100% αλεύρι κόκκινης φακής και τα καζαρέτσε από 100% αλεύρι ρεβιθιού της Barilla μοιάζουν να είναι αυτό που ήθελα.

Tα καζαρέτσε από 100% αλεύρι ρεβιθιού της Barilla.

«Εξελιγμένα ζυμαρικά» λέω με στόμφο σαν αν έχω βγάλει τίτλο σε άρθρο. Η συνάδελφός μου γελάει και με ρωτάει μερικά έξτρα tip για να μπει κι αυτή στο κλίμα των Barilla από όσπρια.

«Από 100% αλεύρι ρεβιθιού ή κόκκινης φακής, πλούσια σε πρωτεΐνες, πλούσια σε φυτικές ίνες, χωρίς γλουτένη» εξηγώ, μιας και το έχω ψάξει το θέμα.

Η αλήθεια είναι ότι μόλις τα είδα στο ράφι του σούπερ μάρκετ, τις προάλλες, παραξενεύτηκα. Αλλά ταυτόχρονα, η περιέργειά μου είχε κοκκινίσει από προσμονή. Τα έβαλα στο καλάθι μου χωρίς δεύτερη σκέψη. Και τις δύο γεύσεις.

Ταιριάζουν υπέροχα με λαχανικά, με ψάρι και κρέας, ανοίγοντας νέους ορίζοντες δημιουργικότητας στην κουζίνα. Έχω δοκιμάσει ήδη αρκετούς συνδυασμούς, με κοτόπουλο, με τόνο, με χοιρινό, με λαχανικά και το μυστικό για ένα πιάτο με ισορροπημένη γεύση είναι η πλούσια σάλτσα.

Αυτό που με εντυπωσίασε πιο πολύ, όμως, είναι η τέλεια υφή και το al dente κράτημά τους. Κάτι που δε διαπραγματεύομαι.

Οι πέννες από 100% αλεύρι κόκκινης φακής και τα καζαρέτσε από 100% αλεύρι ρεβιθιού της Barilla μοιάζουν να είναι αυτό που ήθελα.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.