Συνταγή για αυγά Benedict από τον Γιάννη Λουκάκο. Το απόλυτο must ενός brunch, αλλά και ένα υπέροχο γεύμα για οποιαδήποτε ώρα της μέρας, με πρωταγωνιστή αυγά ποσέ. Συνοδεία της πολύ νόστιμης σάλτσας ολλαντέζ, αφράτων english muffins και τραγανού μπέικον. Πιο χορταστικό, δεν γίνεται.
YΛΙΚΑ
Για τα αυγά μπένεντικτ
- 8 αυγά ποσέ
- 4 ίνγκλις μάφινς (English muffins) ή άλλο ψωμί της αρεσκείας σας, κομμένα στη μέση, ψημένα και αλειμμένα με βούτυρο,
- 8 φέτες μπέικον, ψημένο
- 250 γρ. σάλτσα ολλανδέζα, ζεστή
- τσάιβς, ψιλοκομμένο
Για τη σάλτσα ολλανδέζα
- 60 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
- 30 γρ. λευκό κρασί
- 60 γρ. νερό
- 6 κρόκους αυγών
- 480 γρ. βούτυρο κλαριφιέ, ζεστό
- 10 γρ. χυμό λεμονιού
- αλάτι
Δείτε το βίντεο με τη συνταγή αναλυτικά: