0
SHARES

«Σήμερα θα φτιάξω το αγαπημένο μου φαγητό από την Γερμανία. Λέγεται Flammkuchen και μοιάζει πάρα πολύ με την πίτσα» γράφει η Υβόννη Μπόσνιακ για τη συγκεκριμένη συνταγή, στο κανάλι της στο YouTube. 

Συνταγή για δύο flammkuchen ( ή πίτσα)

Για την ζύμη θα χρειαστούμε:

250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

125 γραμ. νερό

1 κ/γ αλάτι

2 κ/σ ελαιόλαδο

Για το topping του flammkuchen χρειαζόμαστε:

2 κρεμμύδια μεσαία

100 γραμ. σαλάμι ή μπέικον

300 γραμ. τυρί κρέμα

1 κ/γ αλάτι 1 κ/γ πιπέρι

  • Ανάβουμε το φούρνο στην πιο υψηλή θερμοκρασία που εχει πάνω κάτω. ( 250-275 ανάλογα με το φούρνο σας)
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια μας σε λεπτές ροδέλες.Τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε 150 ml νερό και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.
  • Κόβουμε σε κυβάκια το σαλάμι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
  • Για την ζύμη θα βάλουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ.
  • Μόλις ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά, συνεχίζουμε να τη ζυμώνουμε για περίπου πέντε λεπτάκια μέχρι να έχουμε μία ελαστική ζύμη. Με ένα πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη μας πάνω στον πάγκο.
  • Όταν έχουμε κάνει το σχήμα μας το βάζουμε πάνω σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Την ανοίγουμε λίγο ακόμη με τα χέρια μας έτσι ώστε να απλωθεί όμορφα στο ταψί μας.
  • Αλείφουμε ομοιόμορφα το μίγμα με το τυρί κρέμα, το αλάτι και το πιπέρι .
  • Πάνω στην κρέμα θα βάλουμε τα κρεμμύδια μας και το σαλάμι. Στην κάτω κάτω θέση του φούρνου ψήνουμε για περίπου 7 με 10 λεπτά.
  • Όταν πάρει ένα ωραίο χρώμα από πάνω, παίρνουμε το flammkuchen και το ρίχνουμε στον πάτο του φούρνου,να ψηθεί από κάτω για 45 δευτερόλεπτα.

 

Δείτε τη συνταγή βήμα-βήμα στο παρακάτω βίντεο:

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS