«Σήμερα θα φτιάξω το αγαπημένο μου φαγητό από την Γερμανία. Λέγεται Flammkuchen και μοιάζει πάρα πολύ με την πίτσα» γράφει η Υβόννη Μπόσνιακ για τη συγκεκριμένη συνταγή, στο κανάλι της στο YouTube.
Συνταγή για δύο flammkuchen ( ή πίτσα)
Για την ζύμη θα χρειαστούμε:
250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γραμ. νερό
1 κ/γ αλάτι
2 κ/σ ελαιόλαδο
Για το topping του flammkuchen χρειαζόμαστε:
2 κρεμμύδια μεσαία
100 γραμ. σαλάμι ή μπέικον
300 γραμ. τυρί κρέμα
1 κ/γ αλάτι 1 κ/γ πιπέρι
- Ανάβουμε το φούρνο στην πιο υψηλή θερμοκρασία που εχει πάνω κάτω. ( 250-275 ανάλογα με το φούρνο σας)
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια μας σε λεπτές ροδέλες.Τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε 150 ml νερό και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.
- Κόβουμε σε κυβάκια το σαλάμι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
- Για την ζύμη θα βάλουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ.
- Μόλις ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά, συνεχίζουμε να τη ζυμώνουμε για περίπου πέντε λεπτάκια μέχρι να έχουμε μία ελαστική ζύμη. Με ένα πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη μας πάνω στον πάγκο.
- Όταν έχουμε κάνει το σχήμα μας το βάζουμε πάνω σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Την ανοίγουμε λίγο ακόμη με τα χέρια μας έτσι ώστε να απλωθεί όμορφα στο ταψί μας.
- Αλείφουμε ομοιόμορφα το μίγμα με το τυρί κρέμα, το αλάτι και το πιπέρι .
- Πάνω στην κρέμα θα βάλουμε τα κρεμμύδια μας και το σαλάμι. Στην κάτω κάτω θέση του φούρνου ψήνουμε για περίπου 7 με 10 λεπτά.
- Όταν πάρει ένα ωραίο χρώμα από πάνω, παίρνουμε το flammkuchen και το ρίχνουμε στον πάτο του φούρνου,να ψηθεί από κάτω για 45 δευτερόλεπτα.
Δείτε τη συνταγή βήμα-βήμα στο παρακάτω βίντεο: