0
SHARES

Αν ένα γλυκό έχει ταυτιστεί με ταινία, τότε είναι η crème brûlée με την καραμελένια κρούστα την οποία συνήθιζε να σπάει η Αμελί με το κουταλάκι στην ομώνυμη ταινία. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να φτάσετε μέχρι το Παρίσι για να απολαύσετε αυτό το εμβληματικό γλυκό που συνδυάζει πικρό, γλυκό, σκληρό και μαλακό μαζί. Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας την αυθεντική συνταγή της crème brûlée κατευθείαν από την κουζίνα της Αμελί!    

Δοκιμάστε την crème brûlée με την καραμελένια κρούστα την οποία συνήθιζε να σπάει η Αμελί με το κουταλάκι στην ομώνυμη ταινία.

Υλικά (για 4 άτομα)

•60 γρ. ζάχαρη

•100 ml γάλα

•300 ml κρέμα γάλακτος

•4 κρόκοι αβγών

•4 κ.σ. καστανή ζάχαρη

•2 βανίλιες σκόνη

•4 φορμάκια για crème brûlée

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°.

Χωρίζουμε προσεκτικά τους κρόκους των αβγών.

Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη απαλά, ώστε να μη σχηματιστούν φυσαλίδες στο μείγμα.

Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια ανακατεύοντας.

Μοιράζουμε το μείγμα σε τέσσερα ειδικά φορμάκια και ψήνουμε σε μπεν μαρί (μέσα σε ταψάκι με νερό που να φτάνει έως τη μέση στα φορμάκια) επί μία ώρα.

Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη την επιφάνεια. Ανάβουμε το γκριλ και όταν πυρώσει ακουμπάμε τα φορμάκια σε σχάρα κάτω από το γκριλ για 5' μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Σερβίρουμε αμέσως.

 

Δείτε και το αναλυτικό βίντεο της συνταγής

 

ΦΩΤΟ: Pixabay

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS