ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Επτά ζαχαροπλαστεία κάνουν delivery τα πιο απολαυστικά και όμορφα γλυκίσματα στην πόλη

Διαχρονικές, καταξιωμένες αλυσίδες και μικρές, ολόφρεσκες επιχειρήσεις παραδίδουν τις δημιουργίες τους κατ’ οίκον, γλυκαίνοντας την περίοδο του lockdown.

Επτά ζαχαροπλαστεία κάνουν delivery τα πιο απολαυστικά και όμορφα γλυκίσματα στην πόλη

«Κάτι γλυκό, ζητά ο ουρανίσκος,/ απ’ το πρωί ανάλατα, και ο καφές πικρός,/ζητάω λίγη ζάχαρη, κι ας πάρω το κιλό,/ στα πρόσεχε αρρώστησα, θέλω κάτι γλυκό. Ένα γλυκό χάδι, μια γλυκιά κουβέντα,/ θέλω κάτι γλυκό, να είναι από σένα,/ μια γλυκιά αγάπη, ένα γλυκό χάδι,/θέλω κάτι γλυκό κι ας είναι αυταπάτη»: Το τραγούδι του Λάκη Παπαδόπουλου γίνεται εξαιρετικά επίκαιρο στην εποχή που η ανθρώπινη επαφή μοιάζει πιο μακρινή από ποτέ.

Ακόμα κι αν δεν μπορούμε να γλυκάνουμε την ψυχή μας με αγκαλιές, φιλιά, βόλτες, ταξίδια, θα γλυκάνουμε τον ουρανίσκο μας με τις πιο εκλεκτές και κομψές δημιουργίες της πόλης. Στο πνεύμα της εποχής, διαχρονικές, καταξιωμένες αλυσίδες ζαχαροπλαστείων αλλά και μικρές, ολόφρεσκες επιχειρήσεις προσφέρουν υπηρεσίες delivery. Τις ημέρες που στήνουμε μια μικρή, αυτοσχέδια γιορτή στο σπίτι ή που, απλά, έχουμε βασανιστική ανάγκη για κάτι γλυκό, αναλαμβάνουν να το παραδώσουν στην πόρτα μας, χωρίς να χρειαστεί καν να διασχίσουμε το κατώφλι. Ακολουθούν, ενδεικτικά, επτά μόνο από τις καλύτερες επιλογές.

Paul

Αν δεν μπορούμε αυτή την περίοδο να ταξιδέψουμε στη Γαλλία, θα πάρουμε μια γεύση από το σπίτι μας. Θα ενδώσουμε στο γαλλικό πρωινό brunch ή κολατσιό- του Paul, της αλυσίδας που ιδρύθηκε ως αυθεντική boulangerie-patisserie στη Γαλλία το 1889 για να κυριεύσει τον κόσμο. Στην Ελλάδα ξεκίνησε από το κέντρο της Αθήνας, για να επεκταθεί σε Γλυφάδα, Χαλάνδρι, Κηφισιά. Ολόφρεσκα κρουασάν βουτύρου, τάρτες, πολύχρωμα μακαρόν, λαχταριστά εκλέρ αλλά και αλμυρά σνακ, όπως croque madame και κις λορέν, έρχονται στην πόρτα μας μέσω του e-food για να ευφράνουν όχι μόνο τον ουρανίσκο αλλά και το βλέμμα μας, καθώς το brand δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στο styling. Μας κάνουν να ανυπομονούμε να αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για να πετάξουμε -ξανά- στην Πόλη του Φωτός.

Επτά ζαχαροπλαστεία κάνουν delivery τα πιο απολαυστικά και όμορφα γλυκίσματα στην πόλη

Make My Cake

Δύο γυναίκες, η Χρύσα και η Ιουλία, δημιούργησαν το 2014 αυτό το κατάστημα στο Χαλάνδρι που ξεχωρίζει για κεράσματα όπως cupcakes, μπισκότα, cake pops, cookies, τόσο όμορφα, ώστε πραγματικά λυπάσαι να τα φας. Η ζαχαρόπαστα συνδυάζεται με αγνά υλικά (βούτυρο, αυγά, αληθινή σοκολάτα, φρούτα, ξηρούς καρπούς) και η φαντασία απογειώνεται στις τούρτες, ιδανικές για πάρτι γενεθλίων που ακόμα και αν γίνονται, αυτή την περίοδο, σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, ξεχειλίζουν από ζεστασιά και ομορφιά. Πέρα από τούρτες, το Make My Cake αναλαμβάνει να φτιάξει, επίσης, cupcakes και μπισκότα κατά παραγγελία. Με ένα τηλεφώνημα, μπορεί να τα φέρει στο σπίτι μας.

Ζαχαροπλαστείο Φύσις

Μια υγιεινή πρόταση στα βόρεια προάστια, καθώς συνδυάζει την απόλαυση με τις φυσικές επιλογές υλικών, δίνοντας έμφαση σε βιολογικά προϊόντα. Όπως μας συστήνεται: «Τεχνητά αρώματα, συντηρητικά, διογκωτικές ύλες είναι λέξεις που δεν υπάρχουν στο ζαχαροπλαστικό μας λεξιλόγιο. Επιμένουμε σε φρούτα και βότανα εποχής, σε βούτυρο άριστης ποιότητας, σε ελαιόλαδο αντί για μαργαρίνη, σε ελληνικά γαλακτοκομικά. Δίνουμε άρωμα στα γλυκά μας με φυτικά αρωματικά, όπως το τσάι, η μαστίχα και το ροδόνερο. Η ζάχαρη χρησιμοποιείται με μέτρο, ή αντικαθίσταται από άλλες φυσικές ουσίες όπως η αγαύη, το μέλι, το σιρόπι σφενδάμου και άλλα φυσικά γλυκαντικά». Στον κατάλογό του Φύσις θα βρούμε και προτάσεις που καλύπτουν ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες, χωρίς ζάχαρη, γλουτένη, λακτόζη, καθώς και για άτομα με αλλεργίες. Τηλεφωνούμε στο κατάστημα ή παραγγέλνουμε μέσω wolt και efood.

Choureal - Choux & Profiterole

Ξεκίνησε το 2014 από τη Θεσσαλονίκη, για να κατακτήσει και την Αθήνα. Το προφιτερόλ του δεν είναι απλά πρωτότυπο, είναι tailor-made. Φτιάχνεται τη στιγμή που το παραγγέλνουμε, μπροστά στα μάτια μας, στις γεύσεις που επιλέγουμε. Τα ευωδιαστά σουδάκια, πάντα φρεσκοψημένα, καθώς βγαίνουν από τον φούρνο του Choureal γεμίζουν είτε με βελούδινη κρέμα πατισερί με βανίλια Μαδαγασκάρης είτε με φρέσκο χειροποίητο παγωτό. Η τελετουργία συνεχίζεται με την επιλογή της σοκολάτας -γάλακτος, μπίτερ, λευκής, πραλίνας...- και ολοκληρώνεται με τη γαρνιτούρα που θέλουμε. Στο ίδιο ζαχαροπλαστείο βρίσκουμε και «συγγενείς» του προφιτερόλ, όπως εκλέρ σε ποικιλία γεύσεων (π.χ. φιστίκι, μόκα και λεμόνι πέρα από τις κλασικές γεύσεις), ατομικά σου, παρί μπρεστ με βελούδινη κρέμα πατισερί ή σοκολάτα, και χειροποίητο παγωτό. Τώρα έρχεται και στην πόρτα μας, μέσω e-food και wolt. www.choureal.com

Κωνσταντινίδης

Η ιστορία αυτής της αλυσίδας ζαχαροπλαστείων, με πλήθος καταστημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε το 1920 στη Νίγδη της Μικράς Ασίας, για να απαλύνει μέσα στα επόμενα χρόνια το προσφυγικό δράμα με τη γλύκα του μελιού και των αγνών πρώτων υλών. Πάνω από έναν αιώνα μετά, έχει γίνει συνώνυμο του κορυφαίου μιλφέιγ ενώ συνδέεται, στη συνείδηση των απανταχού «γλυκατζήδων», και με τον χαλβά, τα σιροπιαστά, το τσουρέκι, τους κουραμπιέδες του. Αυτές και πολλές ακόμα γλυκιές γεύσεις υπόσχεται σήμερα να φέρει στο σπίτι μας μέσα σε μία ώρα με ηλεκτρονική παραγγελία στην ιστοσελίδα του ή το e-food. konstandinidis.com

The Cakers

Η Ελισάβετ και η Λουίζα έστησαν στη Γλυφάδα το κουκλίστικο ζαχαροπλαστείο-εργαστήριό τους. Ακόμα και αν αυτή την περίοδο δεν μπορούμε να απολαύσουμε την ατμόσφαιρα σε κάποιο τραπεζάκι του, έχουμε τη δυνατότητα να παραγγείλουμε -είτε τηλεφωνικώς είτε μέσω e-food ή wolt- αλμυρές και φυσικά γλυκιές δημιουργίες, όπως cupcakes, μακαρόν, layer cakes, donuts, cookies αλλά και smoothies, καθώς και τις κομψές και δημιουργικές τούρτες-σήμα κατατεθέν τους, με αγνά υλικά και αναλογίες τόσο, όσο. Μεγάλο ατού τους, τα ανάλαφρα υλικά που καλομαθαίνουν τους γευστικούς μας κάλυκες χωρίς να ταλαιπωρούν το στομάχι. Υπέροχες και οι vegan προτάσεις, όπως το κέικ σοκολάτας με μους από ταχίνι. www.thecakers.gr

Slim Bites

Το πρώτο patisserie με στέβια προσφέρει γλυκές γεύσεις υψηλής ζαχαροπλαστικής με λίγες θερμίδες, ιδανικές για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και για διαβητικούς. Στις προτάσεις του βρίσκουμε, ακόμα, γλυκά χωρίς γλουτένη και λακτόζη, για να μη στερηθούν την απόλαυση όσοι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες διατροφικές ευαισθησίες. Βασισμένα στη γαλλική ζαχαροπλαστική, χειροποίητα, με το μότο «Γλυκό από την Αρχή», επιστρέφουν στον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής, χωρίς έτοιμα μείγματα και συντηρητικά. Μια ακόμα καινοτομία; Κάθε γλυκό παρουσιάζεται θερμιδομετρημένο, ώστε να μπορούμε να το εντάξουμε και στο πιο αυστηρό πρόγραμμα διατροφής. Πάστες, τούρτες, κέικ, μπισκότα και ένα πλήθος ακόμη κερασμάτων, ακαταμάχητα αθώα, παραδίδονται τώρα και στην πόρτα μας, με ένα τηλεφώνημα στο πλησιέστερο κατάστημα Slim Bites (Βριλήσσια, Γλυφάδα, Κολωνάκι, Νέα Ερυθραία, Νέο Ψυχικό).

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Όλες οι φωτογραφίες προέρχονται από το Facebook των ζαχαροπλαστείων. Κεντρική φωτό: The Cakers

Read Next

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.