ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ένας νέος καφές, σπάνιος και μοναδικός ήρθε να σε εθίσει στη γεύση του

Ένα ξεχωριστό και ανεπανάληπτο γευστικό προφίλ: Γιασεμί, ροδάκινο και μαύρη σοκολάτα.

Ένας νέος καφές, σπάνιος και μοναδικός ήρθε να σε εθίσει στη γεύση του

O 18ος Microfarm Project, Ethiopia Damo, έρχεται από τη γενέτειρα του καφέ, την Αιθιοπία και εγκαινιάζει τη σειρά Ethiopia Motherland. Η Coffee Island γιορτάζει την Παγκόσμια Μέρα Καφέ παρουσιάζοντας τη σειρά του Ethiopia Motherland. Τέσσερις ξεχωριστοί Microfarm Project από την Αιθιοπία, την πατρίδα του καφέ, συνθέτουν τη σειρά που θα φτάσει σταδιακά, αυτό το χειμώνα, στα καταστήματα της Coffee Island.

Ένας νέος καφές, σπάνιος και μοναδικός ήρθε να σε εθίσει στη γεύση του

Η πρεμιέρα γίνεται με τον Damo, ανήμερα της γιορτής του καφέ που λόγω της ημέρας θα μπορείς να απολαύσεις στην τιμή του καθημερινού σου ροφήματος. Το αγαπημένο Microfarm Project επιστρέφει και φέτος δυναμικά με μοναδικές ιστορίες και γεύσεις που δε θα ξαναϋπάρξουν. Αυτόν το χειμώνα θα μας συντροφεύσουν τέσσερις Microfarm Project από την Αιθιοπία, την πατρίδα του καφέ.

Όλα ξεκίνησαν, λίγους μήνες νωρίτερα, όταν η ομάδα της Coffee Island ταξίδεψε στη μακρινή γενέτειρα του καφέ, την Αφρική. Γεμάτοι όρεξη για περιπέτειες και με στόχο να ανακαλύψουν νέες περιοχές, φάρμες, καλλιεργητές, οι εξερευνητές του καφέ έθεσαν για μια ακόμα φορά, μόνο σκοπό τους, να προσφέρουν στους καταναλωτές νέες γευστικές και σπάνιες εμπειρίες που δε θα ξαναϋπάρξουν, μέσω του Microfarm Project. Έτσι, ανακάλυψαν υπέροχες ιστορίες που τυλίγονται με γεύσεις και αρώματα.

Αφετηρία του γευστικού ταξιδιού και ταυτόχρονα το πρώτο κεφάλαιο της σειράς Ethiopia Motherland είναι o Ethiopia Damo. Με ρίζες από το ομώνυμο χωριό Damo, στην περιοχή Bensa της Sidama, 100% Specialty Arabica Heirloom, καλλιεργείται σε υψόμετρο 1900-2100 m. και η συγκομιδή του γίνεται από τοπικές μικροφάρμες ενώ οι καλλιεργητές του είναι άνθρωποι με μεράκι.

Η μέθοδος επεξεργασίας του είναι η υγρή και έχει medium καβούρδισμα διαθέτοντας ένα ξεχωριστό και ανεπανάληπτο γευστικό προφίλ: Γιασεμί, Ροδάκινο & Μαύρη Σοκολάτα. Για τους ανθρώπους της περιοχής, η καλλιέργεια καφέ, δεν είναι ένα επάγγελμα, είναι μια φιλοσοφία και στάση ζωής. Η παραγωγή της δικής τους σοδειάς, εκτός από αφοσίωση σε κάθε στάδιο της καλλιέργειας, προϋποθέτει και ένα ιδιαίτερο «δέσιμο» με τη φύση, σεβασμό στο περιβάλλον, καθώς και βαθιά γνώση πάνω στην ιδιαιτερότητα ή ξεχωριστή «συμπεριφορά» κάθε ποικιλίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ λοιπόν στην Coffee Island, έρχεται με μια γεύση που δε θα ξαναϋπάρξει, από την πατρίδα του καφέ ενώ αποκλειστικά για εκείνη την ημέρα θα έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις τη μοναδική γεύση του Damo Microfarm Project στην τιμή του κανονικού καφέ. Πρόλαβέ τον στο καφεκοπτείο ή κάνε μια πρώτη δοκιμή με take away στο κατάστημα ή ηλεκτρονικά μέσα από το app της Coffee Island ή από το site www.coffeeisland.gr

Microfarm Project. Γεύση που δεν θα ξαναϋπάρξει.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Περισσότερα από

Life

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.