Τι χρειαζόμαστε:
Για τη ζύμη:
-
1 φλ. κρέμα γάλακτος (αχτύπητη)
-
1 φλ. ζάχαρη
-
1 φακελάκι βανιλίνη
-
4 αυγά
-
2 φλ. αλεύρι
-
1 μπέικιν πάουντερ
Για την επικάλυψη:
-
125 γρ. λιωμένο βούτυρο
-
150 γρ. αμύγδαλα φιλέ
-
1/2 φλ. ζάχαρη
-
1 φακελάκι βανιλίνη
-
5 κουταλιές σούπας γάλα
Πώς το κάνουμε:
-
Βάζουμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και τέλος το μπέικιν.
-
Βάζουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί (40cm x 30cm) και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει ένα ανοιχτόχρωμο καφέ χρώμα.
-
Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και το γάλα και περιχύνουμε το μίγμα πάνω στην ψημένη ζύμη.
-
Ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά στους 200 βαθμούς και... καλή όρεξη.