ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ένα Pelagos γεύσης στο Four Seasons Athens

Ο βραβευμένος σεφ Luca Piscazzi δημιουργεί πιάτα με τοπικές πρώτες ύλες και επικούρεια φιλοσοφία που μπορείτε να απολαύσετε σε ένα μαγευτικό σκηνικό.

Ένα Pelagos γεύσης στο Four Seasons Athens

Το fine dinning αυτό το καλοκαίρι είναι ταυτισμένο με έναν προορισμό: το εστιατόριο Pelagos που βρίσκεται στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens. Ο σεφ Luca Piscazzi που ανέλαβε πρόσφατα τα ηνία προτείνει ένα δημιουργικό μενού βασισμένο στα θαλασσινά, τις τοπικές γεύσεις και τη μεσογειακή κουζίνα.

Ένα Pelagos γεύσης στο Four Seasons Athens

Ποιος είναι ο Luca Piscazzi

Πρόκειται για έναν σεφ με περγαμηνές Michelin που έχει κερδίσει αναγνώριση σε σημαντικά βραβευμένα εστιατόρια σε Ρώμη, Χονγκ Κονγκ, Πεκίνο και Λονδίνο. Πριν αποφασίσει να μετακομίσει με την οικογένειά του στην Αθήνα εργαζόταν στο πλάι της Anne-Sophie Pic ως Head Chef στο La Dame de Pic του Λονδίνου -το εστιατόριο βρίσκεται στο Four Seasons Ten Trinity Square και κέρδισε δύο (από τα τέσσερα) αστέρια Michelin που διαθέτει κατά τη διάρκεια της θητείας του Piscazzi.

Η μαγειρική φιλοσοφία του Piscazzi αψηφά τον εντυπωσιασμό, κι εστιάζει σε πιάτα με αναγνωρίσιμα υλικά και στην ανάδειξη των πλούσιων γεύσεων, αρωμάτων και υφών των εποχιακών πρώτων υλών. Ένα ξεχωριστό στοιχείο που μπορείτε να γευτείτε στο νέο του εγχείρημα, το μενού του Pelagos, είναι ο απροσδόκητος τρόπος με τον οποίο έχει εφαρμόσει στα ψάρια και τα θαλασσινά τεχνικές που έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε ότι αφορούν την επεξεργασία του κρέατος.

Το μενού

Αντλώντας έμπνευση από τη συνεχώς μεταβαλλόμενη διάθεση της θάλασσας, η νέα ομάδα του Pelagos εξειδικεύεται στο να γεννά τις δικές της ερμηνείες των παγκόσμιων γαστρονομικών τάσεων. "Εξασφαλίζουμε τις περισσότερες πρώτες ύλες μας από ντόπιους προμηθευτές, κυρίως ψάρια και θαλασσινά που αλιεύονται με βιώσιμο τρόπο, ενώ παράλληλα διασφαλίζουμε ότι τίποτα δεν πάει χαμένο. Αν έχουμε ένα μεγάλο ψάρι, θα σερβίρουμε το ωμό μέρος, θα φτιάξουμε κρέμα από την κοιλιά και, αν έχει αυγά, θα τα κρατήσουμε για να φτιάξουμε bottarga (αυγοτάραχο)", λέει ο Piscazzi. "Τα ψάρια, όπως τα λαχανικά, έχουν εποχικότητα. Ζητώ πάντα από τον ψαρά μου να μου υποδείξει ο ίδιος ποια ψάρια να χρησιμοποιήσω".

Στα ορεκτικά θα βρείτε ευρηματικές προτάσεις που βασίζονται στις ωμές πρώτες ύλες. Στα κυρίως πρωταγωνιστούν τα φρέσκα ​​ψάρια σε αναπάντεχους συνδυασμούς, ενώ το αρνάκι γάλακτος και το wagyu beef συμπληρώνουν τη λίστα. Τη γευστική εμπειρία ολοκληρώνουν τα δροσιστικά κι ανάλαφρα επιδόρπια με φρούτα και λουλούδια.

Προτείνουμε να επιλέξετε για αρχή ένα ταρτάρ τόνου με trompette κολοκυθιού, πιπέρι cubeba, και παγωτό από φυστίκι και φύλλα δάφνης. Στα signature κυρίως πιάτα ξεχωρίζει το λαβράκι με αγκινάρα, μαστίχα και καπνιστό χαβιάρι και το Kagoshima Wagyu με ντομάτα coeur de boeuf, tsukudani, πατάτα και καπνιστό χέλι.

Εάν πάλι θέλετε να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη, υπάρχουν τρία μενού degustation με τέσσερα έως οκτώ πιάτα. Σε ό,τι αφορά τη λίστα κρασιών, οι ακτές της Μεσογείου έχουν την τιμητική τους, με περιζήτητες ετικέτες από το Μπολγκέρι έως τη Βουργουνδία, συμπεριλαμβανομένων και μοναδικών ελληνικών ποικιλιών και αμπελώνων.

Ο χώρος

Ο σχεδιασμός του εστιατορίου έγινε από την ομάδα αρχιτεκτονικής και interior design Μartin Brudnizki Design Studio με στόχο ώστε να τονίσει τη στενή επαφή του με τη θάλασσα. Όταν είσαι στο εσωτερικό, έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο σαλόνι ενός πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου, ενώ παντού υπάρχουν αναφορές σε ιστιοφόρα, όπως τα πλεκτά λευκά σχοινιά στους τοίχους.

Ένα ιδιαίτερο στοιχεία είναι το Martini bar του Pelagos μια κομψή αναφορά στη ρετρό αίγλη της δεκαετίας του '60 καθώς και στην πλούσια σε διάσημους αστέρες ιστορία του ξενοδοχείου. Εκεί, οι έμπειροι mixologists του Four Seasons να δημιουργούν ευφάνταστα κοκτέιλ με φρέσκους χυμούς, premium ποτά και βότανα της Μεσογείου.

Βγαίνοντας τον εξωτερικό χώρο, η αίσθηση της κρουαζιέρας συνεχίζεται, χάρη στην ανεμπόδιστη θέα στα νερά του Σαρωνικού. Μοιάζει σα να βρίσκεται κανείς στο ψηλότερο κατάστρωμα ενός πλοίου, απολαμβάνοντας το θαλασσινό αεράκι, τον ήχο των γλάρων και το ηλιοβασίλεμα της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Τα μέτρα υγειονομικής ασφαλείας

Όπως σε όλα τα Four Seasons ανά τον κόσμο έτσι κι εδώ εφαρμόζονται οι κανονισμοί του Lead With Care, μιας στρατηγικής που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Johns Hopkins Medicine International κι έχει σαν επίκεντρό της την προστασία της υγείας και της ασφάλειας.

Για τηλεφωνικές κρατήσεις καλέστε στο +30 21 0890 1190.

Read Next

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

Περισσότερα από

Life

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.