0
SHARES

Brio σαν να λέμε μπριός. Είναι αφράτο, λαχταριστό, αμαρτωλό, μοσχοβολάει βούτυρο και όταν είναι πετυχημένο… τρομερά νόστιμο. Tο μπριός, το πετυχημένο ψωμί των Γάλλων που παίζει τόσο σε αλμυρούς όσο και σε γλυκούς συνδυασμούς.

Στην πόλη μας πολλοί είναι εκείνοι που προσπάθησαν να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη γευστικά εκδοχή του, όμως είναι λίγοι εκείνοι που το κατάφεραν. Βλέπετε δεν είναι κι εύκολο πράγμα. Αυτό μάλλον σκεφτόταν ο Γάλλος σεφ Jean-Charles Metayer, γνωστός στην ελληνική γαστρονομική σκηνή από την παρουσία του σε πολλές κουζίνες αξιόλογων εστιατορίων. Έτσι αποφάσισε να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό και πιο χαλαρό από μια ακόμα εκδοχή της γαλλικής κουζίνας. Το νέο του δημιούργημα που μοσχοβολάει βούτυρο λέγεται Brio, διαθέτει αλμυρές και γλυκές εκδοχές του μπριός και άνοιξε πριν λίγο καιρό στην οδό Σολωμού στο Νέο Ψυχικό.

Mοσχοβολάει βούτυρο λέγεται Brio, διαθέτει αλμυρές και γλυκές εκδοχές του μπριός και άνοιξε πριν λίγο καιρό στην οδό Σολωμού στο Νέο Ψυχικό.
Η βιτρίνα του Brio στολίζεται καθημερινά με πράγματα που βγαίνουν από το εργαστήριο στο βάθος του χώρου.

Η βιτρίνα του Brio στολίζεται καθημερινά με πράγματα που βγαίνουν από το εργαστήριο στο βάθος του χώρου, το οποίο φαίνεται από την πρώτη στιγμή που θα μπείτε στο μαγαζί. Μπορείτε λοιπόν να δοκιμάσετε ένα σάντουιτς με προσούτο, πιπεριά Φλωρίνης και πέστο βασιλικού, ή εκείνο με καβούρι, σπαράγγια και μαγιονέζα με κάρυ, ή ένα τετράγωνο με κρητική γραβιέρα, γαλοπούλα και φρέσκια τρούφα.

Όλα φυσικά με ψωμάκια μπριός. Έχει και σαλάτες, δύο μάλιστα, που σερβίρονται μέσα σε μπριοσένιες φωλιές αλλά και burgers- δύο είναι κι αυτά. Εγώ δοκίμασα εκείνο με τσένταρ που στην απλότητά του είναι τόσο νόστιμο που βάζει κάτω πολλά από αυτά που κυκλοφορούν στην πόλη.

Επίσης υπάρχουν και δύο ψωμάκια ατμού, που γεμίζονται είτε με πραλίνα είτε με χειροποίητη μαρμελάδα.

Στα γλυκά τώρα- εκεί πρέπει να σας πω ότι παραδόθηκα-, στριφτό μωσαϊκό με σοκολάτα, cinnamon rolls, αφράτα μοσχοβολιστά τσουρέκια, αλλά και ένα εθιστικό briossant- μια μίξη μπριός και κρουασάν- με κατέστρεψαν. Δεν ήξερα ποιο να πρωτοδοκιμάσω. Επίσης υπάρχουν και δύο ψωμάκια ατμού, που γεμίζονται είτε με πραλίνα είτε με χειροποίητη μαρμελάδα. Πάντως μην φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε το briossant ή αν θέλετε να το πάρετε για το σπίτι, πάρτε παραπάνω από ένα.

Στα γλυκά τώρα- εκεί πρέπει να σας πω ότι παραδόθηκα-, στριφτό μωσαϊκό με σοκολάτα, cinnamon rolls, αφράτα μοσχοβολιστά τσουρέκια, αλλά και ένα εθιστικό briossant- μια μίξη μπριός και κρουασάν- με κατέστρεψαν.
Στο Brio να πάτε. Ευτυχώς για μένα και τη διατροφή μου –λέμε τώρα- δεν είναι στο κέντρο γιατί διαφορετικά… θα είχα καταστραφεί.

Και όλα αυτά τα συνδυάζουν και με ωραίο καφέ. Ποιοτικό. Από την Wise Cup. Έναν μοναδικής προέλευσης από την Βραζιλία που έχει έντονο χαρακτήρα με αρώματα βανίλιας, μούρων και σοκολάτας και επίγευση που κρατάει πολύ και χαρίζει ένα σοκολατένιο, όμορφο τελείωμα.

Στο Brio να πάτε. Ευτυχώς για μένα και τη διατροφή μου –λέμε τώρα- δεν είναι στο κέντρο γιατί διαφορετικά… θα είχα καταστραφεί.

 

Brio Σολωμού 9, Ν. Ψυχικό

facebook.com


Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS