Η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων για μένα ξεκινάει από δύο πράγματα. Μόλις ακούσω στο ραδιόφωνο το Last Christmas Wham και μόλις τα Starbucks βγάλουν το Toffee nut latte. Αυτό το χορταστικό ρόφημα espresso με τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και την πλούσια σαντιγί που κλείνει μέσα του όλο το άρωμα των γιορτών. Για μένα είναι πλέον παράδοση να ξεκινώ κάπως έτσι αυτή την χαρούμενη περίοδο. Φυσικά δεν είναι μόνο αυτό το εποχιακό ρόφημα των Starbucks. Από τις αρχές του μήνα μπορείτε να βρείτε λοιπόν και το Gingerbread latte με την ελαφρώς πικάντικη γεύση και το τριμμένο μπισκότο από πάνω καθώς επίσης και τις δύο νέες γεύσεις Vanilla Cardamon Latte –που σερβίρεται και σε flat white- και το Toasted marshmallow hot chocolate που πίνεται και σε Frappuccino.
Όμως οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ στα Starbucks. Τα καινούργια νέα είναι ότι σε συνεργασία με τον σεφ Βασίλη Σπόρο αλλάξαν και εμπλούτισαν τις γευστικές τους προτάσεις για ένα ελαφρύ lunch ή brunch. Έτσι μπορείτε να δοκιμάσετε τα δύο καινούργια, πλούσια bagels, (το ένα με ομελέτα, τέσσερα τυριά και σχοινόπρασο και το άλλο με μπέικον, καπνιστή scamorza και pesto μελιτζάνας) ή να επιλέξετε κάποιο από τα σάντουιτς, (ένα με προσούτο, μοτσαρέλα και κρέμα μανιταριών πορτσίνι, και ένα δεύτερο με ψιλοκομμένο σαλάμι αέρος, ένταμ, και σος καρυδιού). Ακόμα υπάρχουν και wraps. Ένα με φιλέτο κοτόπουλο, σιρόπι σφενδάμου, σπανάκι και σάλτσα πιπεριάς chipotle, και ένα ακόμα που φέρνει στην παραδοσιακή σπανακόπιτα με σπανάκι, τυρί, γλυκά κρεμμύδια και θυμάρι. Όσο για εκείνους που έχουν επιλέξει την vegan διατροφή υπάρχει το κρουασάν με τραγανό σπανάκι, jackfruit, χορτοφαγική μαγιονέζα και σος ΒΒQ.