Υλικά
Για την βάση
200 γρ τριμμένο μπισκότο
Για την κρέμα
800 γρ γάλα-
200 γρ ζάχαρη
1 βανιλίνη
150 γρ αλεύρι
35 γρ αγελαδινό βούτυρο
Για τη σαντιγί
200 μλ κρέμα γάλακτος(φυτική)
2 κτσ ζάχαρη
2 κτσ κακάο σκόνη
Κλασικό ταψί 35χ40
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε πρώτα και αφού έχουμε τρίψει το μπισκότο μας χρησιμοποιούμε ένα ταψι 35χ40 τοποθετούμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μπισκότο και το απλώνουμε να πάει σε όλο το ταψί.
- Στην συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα βάζοντας πάνω στην φωτιά την κατσαρόλα με το γάλα,την ζάχαρη,την βανίλια και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Μόλις πήξει η κρέμα σβήνουμε την φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 1 λεπτο περίπου.
- Μόλις αποσύρουμε την κρέμα την ρίχνουμε προσεκτικά πάνω στο τριμμένο μπισκότο.
- Με την βοήθεια μιας σπάτουλας απο μέσα προς τα έξω σπρώχνουμε ομοιόμορφα την κρέμα να πάει σε όλο το ταψί.
- Αφήνουμε 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 40 λεπτά μέχρι να ζελατοποιηθεί.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την φυτική κρέμα γάλακτος,την ζάχαρη και το κακάο και χτυπάμε καλά ώσπου να γίνει σαντιγί.
- Στρώνουμε ομοιόμορφα την σαντιγί πάνω στην κρέμα και με την βοήθεια της λαδόκολλας ρολλάρουμε μέχρι να γίνει ένα μεγάλο ρολό.Κόβουμε τα ρολλάκια μας και είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε.
- Η συνταγή μας βγάζει περίπου 16 -17 παστάκια
Δείτε το αναλυτικό βίντεο με τη συνταγή:
Πηγή: LIVE KITCHEN CHANNEL