0
SHARES

Υλικά

Για την βάση

200 γρ τριμμένο μπισκότο

Για την κρέμα

800 γρ γάλα-

200 γρ ζάχαρη

1 βανιλίνη

150 γρ αλεύρι

35 γρ αγελαδινό βούτυρο

Για τη σαντιγί

200 μλ κρέμα γάλακτος(φυτική)

2 κτσ ζάχαρη

2 κτσ κακάο σκόνη

Κλασικό ταψί 35χ40

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε πρώτα και αφού έχουμε τρίψει το μπισκότο μας χρησιμοποιούμε ένα ταψι 35χ40 τοποθετούμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μπισκότο και το απλώνουμε να πάει σε όλο το ταψί.
  • Στην συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα βάζοντας πάνω στην φωτιά την κατσαρόλα με το γάλα,την ζάχαρη,την βανίλια και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Μόλις πήξει η κρέμα σβήνουμε την φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 1 λεπτο περίπου.
  • Μόλις αποσύρουμε την κρέμα την ρίχνουμε προσεκτικά πάνω στο τριμμένο μπισκότο.
  • Με την βοήθεια μιας σπάτουλας απο μέσα προς τα έξω σπρώχνουμε ομοιόμορφα την κρέμα να πάει σε όλο το ταψί.
  • Αφήνουμε 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 40 λεπτά μέχρι να ζελατοποιηθεί.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε την φυτική κρέμα γάλακτος,την ζάχαρη και το κακάο και χτυπάμε καλά ώσπου να γίνει σαντιγί.
  • Στρώνουμε ομοιόμορφα την σαντιγί πάνω στην κρέμα και με την βοήθεια της λαδόκολλας ρολλάρουμε μέχρι να γίνει ένα μεγάλο ρολό.Κόβουμε τα ρολλάκια μας και είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε.
  • Η συνταγή μας βγάζει περίπου 16 -17 παστάκια

Δείτε το αναλυτικό βίντεο με τη συνταγή: 

 

Πηγή: LIVE KITCHEN CHANNEL

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS