ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Εάν θέλεις να φας κροκόδειλο θα πας στην οδό Κασσάνδρου της Θεσσαλονίκης

Ο κροκόδειλος φτάνει κατεψυγμένος στην κουζίνα του Μαγειρείου, Το Φισκάρδο, και προσφέρεται σαγανάκι ή τηγανητός στην τιμή των 20 ευρώ.

Εάν θέλεις να φας κροκόδειλο θα πας στην οδό Κασσάνδρου της Θεσσαλονίκης

Γράφει η Κύα Τζήμου

Μονοπώλησε το ενδιαφέρον του διαδικτύου ο Σήφης, ο κροκόδειλος που εθεάθη σε τεχνητή λίμνη στο Ρέθυμνο και έβαλε ιδέες στο κεφάλι του 35χρονου Σπύρου νυν ιδιοκτήτη (από το 2012) ενός μαγέρικου στην Κασσάνδρου που λειτουργεί από το 1996 (παλιότερα στεγαζόταν στην Ολυμπιάδος).

Γιατί να μην τον προσφέρω ως εξωτικό μεζέ σκέφτηκε, πριν 6 μήνες, και έψαξε για προμηθευτή. Τελικά το σπάνιο έδεσμα εντόπισε σε προμηθευτή της πόλης μας παρόλο που προσπάθησε και στην Αθήνα χωρίς επιτυχία. Ο ίδιος προμηθευτής προ κρίσης, όπως μας είπε ο ιδιοκτήτης, εισήγαγε πολλά εξωτικού τύπου κρεατικά και θαλασσινά, όπως κροταλία, στρουθοκάμηλο και καρχαρία, αλλά πλέον οι εισαγωγές έχουν περιοριστεί πολύ. Το κρέας έρχεται από την Ολλανδία. Ο κροκόδειλος φτάνει κατεψυγμένος στην κουζίνα του Μαγειρείου, Το Φισκάρδο, και προσφέρεται σαγανάκι ή τηγανητός στην τιμή των 20 ευρώ, “κάνοντας πάταγο”, όπως μας είπε ο Σπύρος.

Εάν θέλεις να φας κροκόδειλο θα πας στην οδό Κασσάνδρου της Θεσσαλονίκης
Γιατί να μην τον προσφέρω ως εξωτικό μεζέ σκέφτηκε, πριν 6 μήνες, και έψαξε για προμηθευτή.
Ο ίδιος προμηθευτής προ κρίσης, όπως μας είπε ο ιδιοκτήτης, εισήγαγε πολλά εξωτικού τύπου κρεατικά και θαλασσινά, όπως κροταλία, στρουθοκάμηλο και καρχαρία, αλλά πλέον οι εισαγωγές έχουν περιοριστεί πολύ.

Το όνομα του Μαγέρικου οφείλεται στην καταγωγή του Σπύρου απ΄το Φισκάρδο της Κεφαλονιάς, όπως και οι συστάσεις που δεσπόζουν στη βιτρίνα του εστιατορίου και πλάσάρουν τον κροκόδειλο ως τοπικό παραδοσιακό προϊόν της Κεφαλονιάς. Προσωπικό αστείο του γεννημένου και μεγαλωμένου στη Θεσσαλονίκη ιδιοκτήτη. Όσο για το κρέας του κροκόδειλου; Αν δοκιμάσει κάποιος κροκόδειλο ψητό, δύσκολα θα σας προκαλέσει αποστροφή αφού το κρέας του είναι και νόστιμο και υγιεινό, όπως διατείνονται οι σεφ ανά τον κόσμο και σε γεύση θυμίζει κάτι ανάμεσα σε φιλέτο κοτόπουλου και μπακαλιάρου. Για να μη σας πω ότι έχει λιγότερες θερμίδες και από το κοτόπουλο.

Για να μη σας πω ότι έχει λιγότερες θερμίδες και από το κοτόπουλο.

Αν πάλι είστε λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας και μόνο, ένα πλήθος μαγειρευτών φαγητών -αλά μαμά- σας περιμένουν σε πολύ καλές τιμές και σε πλουσιοπάροχες μερίδες. Και ένα γλυκάκι πάντα κέρασμα.

*Κασσάνδρου 109, τηλ. 2310217002. Ώρες λειτουργίας: 11:00-19:00, Κυριακή κλειστά εκτός εορτών.

Αν πάλι είστε λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας και μόνο, ένα πλήθος μαγειρευτών φαγητών -αλά μαμά- σας περιμένουν.

Περισσότερα εδώ

Read Next

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

Περισσότερα από

Life

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.